Entertainment

Doek valt opnieuw voor Paaspop na festivalbesluit kabinet

13 augustus 2021 19:12 Aangepast: 13 augustus 2021 20:24

Paaspop kan ook volgende maand niet doorgaan. De organisatie trekt door de verlengde coronamaatregelen definitief de stekker uit de editie van 2021, laat festivaldirecteur Peter Sanders weten aan het 'ANP'. Ook vorig jaar kon het evenement niet doorgaan.

"We zijn echt compleet verbijsterd dat het weer niet doorgaat"

Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend dat festivals tot 20 september verboden blijven. Paaspop zou van 3 tot en met 5 september plaatsvinden in Schijndel. Op het affiche stonden onder anderen Duncan Laurence, Chef'Special, Davina Michelle, Suzan & Freek en Typhoon.

De organisatie van Paaspop is 'in mineurstemming' dat het festival volgende maand niet kan doorgaan. Vooral het feit dat de Formule 1 in Zandvoort wel verreden mag worden met publiek en dat voetbalstadions alweer een poos gevuld zijn met supporters is moeilijk te begrijpen voor het team.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Poppodia en festivals: wij worden de dupe van ongevaccineerden

"Het lijkt wel alsof de evenementensector als symbool wordt gebruikt om het besmettingsgetal laag te houden", zegt festivalbaas Peter Sanders, doelend op het feit dat er al sinds vorig jaar geen festivals mogen worden georganiseerd. "We zijn echt compleet verbijsterd dat het weer niet doorgaat. We ontvangen 35.000 bezoekers per dag, dat zijn er minder dan dat ik heb zien zitten bij PSV. Bij de Formule 1 zeggen ze nu dat maar een deel van de volledige capaciteit van bezoekers mag komen, maar het zou me niks verbazen dat straks iedereen weer welkom is."

Paaspop is traditiegetrouw in april de opener van het festivalseizoen. Toen eerder dit jaar bekend werd dat alleen evenementen na 1 juli bij annulering kunnen terugvallen op het garantiefonds, besloot de organisatie het festival te verplaatsen naar september. Het zou de eerste keer zijn dat Paaspop, dat al 47 jaar bestaat, niet tijdens het paasweekend plaatsvindt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrein Lowlands weer afgebroken na festivalbesluit kabinet

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore