Ga naar de inhoud
Entertainment

Frank zonder Rogier dit najaar terug op de buis

Frank en Rogier Beeld © ANP

BN'ers die elkaar publiekelijk te kakken zetten: het is al bijna vijftien jaar dé succesformule van 'Ranking the Stars'. Binnenkort keert het kijkcijferkanon terug en niemand minder dan Frank Jansen (75) gaat aan de slag met lijstjes maken, zónder wederhelft Rogier Smit (46). Dat laat RTL aan RTL Boulevard weten. 

Saillant detail: in de reactie die RTL geeft laten ze tevens weten verder geen progamma's met de heren op de planning te hebben. Zondag meldde De Telegraaf dat de RTL-directie 'geen vertrouwen' meer zou hebben in het interieurduo. De twee scoorden drie jaar geleden met hun programma Paleis voor een prikkie hoge kijkcijfers. Ze waren dit jaar voor het laatst te zien in het programma De Druiventros: d'r op of d'r onder.

Het Algemeen Dagblad meldt op hun beurt weer vrijdag dat Frank bezig zou zijn om Paleis voor een prikkie terug op de buis te krijgen, maar dan met een andere BN’er aan zijn zijde - het liefst een vrouw. De producent zou het eerste contact al hebben gelegd, aldus bronnen. De aanstaande fusie tussen Talpa en RTL zouden volgens Frank nieuwe mogelijkheden bieden.

Paul
Lees ook:
Paul had Ranking the Stars graag gehouden: 'Wens Eddy succes'

Het lijkt er dus op dat Frank nu in zijn eentje werkt aan een comeback, te beginnen bij het nieuwe seizoen van Ranking the Stars, dat gepresenteerd wordt door Eddy Zoëy. Hij neemt het stokje over van Paul de Leeuw. Tegen Ranking the Stars kon hij geen nee zeggen vertelde de presentator na de bekendmaking: "Het voelt een beetje als een penalty nemen in een EK-wedstrijd: dat moet je gewoon doen. Klaar. Als het misgaat, zien we het ook wel weer."

Eddy Zoëy volgt Paul de Leeuw op in Ranking the Stars

01:53
Rob
Bekijk ook:
Rob Goossens over Frank en Rogier: 'Hebben het verkloot'

Vorig jaar september werd bekend dat RTL en Paul, op initiatief van de presentator, uit elkaar gingen. Wel bleven ze op projectbasis met elkaar samenwerken. Zo maakte de presentator in het najaar nog een serie van Ranking the Stars en in december een sinterklaasshow.

Ranking the Stars is al bijna vijftien jaar op televisie. In 2019 verhuisde het programma van BNNVARA naar RTL nadat Paul de overstap had gemaakt naar de commerciële omroep.