Entertainment

Linda Hakeboom 'voelt en viert iedere dag' sinds diagnose borstkanker

13 augustus 2021 17:44 Aangepast: 13 augustus 2021 17:46
Linda Hakeboom Beeld © Instagram @lindahakeboom

Het is vandaag exact één jaar geleden dat er bij Linda Hakeboom (35) borstkanker werd geconstateerd. Op Instagram staat de documentairemaakster stil bij de emotionele dag. 'Sindsdien is er zoveel veranderd', schrijft ze.

"Iedere dag is er eentje waarop ik hier mag zijn"

'De vluchtigheid van het leven is eraf', aldus Linda. 'Ik voel en vier iedere dag. Iedere dag is er eentje waarop ik hier mag zijn.' Hoewel de 35-jarige normaal nooit zo van waarde hangen aan data is geweest, schrijft ze dat ook dat is veranderd: 'Vandaag komt het allemaal even extra tot me en that’s ok.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda Hakeboom met kunstwerk verrast door Ruud de Wild

Vervolgens deelt Linda een reeks foto's en video's van het afgelopen jaar, waaronder een nietsvermoedend kiekje vol in de make-up na een fotoshoot. 'Ik voelde me net een prinses en had geen idee wat er boven mijn hoofd hing', deelt ze bij de post.

Ook repost ze een emotionele video, gemaakt drie dagen voor de diagnose na haar laatste onderzoek in het ziekenhuis. 'Ik denk achteraf dat ik het vanaf dit moment eigenlijk al wist. Intuïtief. Ik brak gewoon', schrijft ze erbij. 'Soms weet je gewoon dat het niet goed zit. Zonder dat het je al verteld is.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda Hakeboom: 'Lichaam heeft moeite medicatie af te voeren'

De tv-maakster sluit af met een stralende foto van zichzelf. 'Dit was vandaag. Eén jaar later, bij m’n ziekenhuis.' Hoewel ze nog steeds aan de chemotherapie is en geen 'wapperende haren' meer heeft, voelt ze zich gelukkig. 'Ik ben heel blij dat ik er nog ben', aldus Linda.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda Hakeboom in diep dal: 'Hoe ga ik dit 6 maanden volhouden?'

Onlangs ging het even wat minder goed met Linda. Door de nieuwe chemo had ze veel last van concentratieproblemen. "Het is alsof ik geen filter heb. Als er veel mensen door elkaar heen praten, komt bijvoorbeeld alles even hard binnen en volg ik niets meer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore