Entertainment

Nederlandse oorlogsfilm De Oost ook in VS te zien

13 augustus 2021 09:28 Aangepast: 13 augustus 2021 09:57
'De Oost' Beeld © New Amsterdam Film Company

De Nederlandse film 'De Oost', over de politionele acties in Indonesië na de Tweede Wereldoorlog, is vanaf vrijdag beschikbaar voor een groot publiek in de Verenigde Staten. De film van regisseur Jim Taihuttu wordt door distributeur Magnolia Pictures vrijdag tegelijkertijd in Amerikaanse bioscopen en via verschillende streamingplatforms uitgebracht, heeft producent New Amsterdam Film Company bekendgemaakt.

Het is het tweede grote land buiten de Benelux waar De Oost wordt uitgebracht. Het veelbesproken oorlogsepos is vanaf afgelopen week ook te zien in Indonesië. Op streamingplatform Mola.TV is het Nederlandse drama de best bekeken film van het moment.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pathé vertoont veelbesproken film De Oost op witte doek

De Oost is de eerste grote Nederlandse film over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Nederlandse soldaten onderdrukten met harde hand de vrijheidsstrijd van de Indonesische bevolking. Hierbij vielen naar schatting 200.000 doden. De film volgt een jonge soldaat (Martijn Lakemeier) die mede door de wandaden van kapitein Westerling (Marwan Kenzari) begint te twijfelen over het nut en de noodzaak van de strijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter: makers film De Oost hoeven geen disclaimer toe te voegen

In Nederland is de film te zien op Prime Video.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore