Entertainment

Selma Blair: ‘Ik moest plannen maken om te sterven’

12 augustus 2021 21:31 Aangepast: 17 augustus 2021 09:43
Beeld © Getty Images

Actrice Selma Blair (49) laat zich van een bijzonder kwetsbare kant zien in de documentaire ‘Introducing, Selma Blair’. In de trailer, die vandaag is verschenen, laat Selma zien hoe ze leeft met de ziekte MS, inclusief het ondergaan van een stamceltransplantatie.

Selma, die bekend werd van films als Hellboy en Cruel Intentions, kreeg in augustus 2019 de diagnose Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. "Mij werd verteld om plannen te maken om te sterven", zo vertelt ze in de trailer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele Selma Blair herstellende van zware behandeling

In het filmpje is onder andere te zien hoe Selma een stamceltransplantatie ondergaat. Kort na de diagnose verergerde de ziekte, waardoor ze moeite kreeg met spreken en ook met een wandelstok moest gaan lopen. Na haar chemokuur kreeg ze naar eigen zeggen 'een tweede kans om te leven'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Selma Blair verlaat ziekenhuis met kaal hoofd

Arthur, het tienjarige zoontje van Blair, is volgens haar één van de redenen dat ze blijft vechten. "Dit is het. Het enige leven dat we krijgen. Mijn ziekte is geen tragedie en ik heb mezelf beloofd: 'je gaat leven op een manier die een voorbeeld zal zijn voor jezelf en je zoon.'"

De documentaire zal in november worden uitgebracht op streamingdienst discovery+ en in een aantal bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Selma Blair maakt Lori Loughlin belachelijk

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore