Entertainment

Johnny Depp krijgt oeuvreprijs, Spaanse filmmakers boos

10 augustus 2021 18:01 Aangepast: 10 augustus 2021 19:44
Johnny Depp Beeld © ANP

Spaanse vrouwelijke filmmakers hebben kritiek geuit op het filmfestival van San Sebastian, dat acteur Johnny Depp (58) een prestigieuze onderscheiding toekent voor zijn gehele oeuvre. Dat meldt 'The Hollywood Reporter'.

"Het maakt niet uit of je een misbruiker bent, als je maar een goede acteur bent"

De keuze voor de Amerikaanse acteur is volgens de critici opmerkelijk gezien zijn lopende juridische strijd met ex-partner Amber Heard, die hem van mishandeling heeft beschuldigd. De Spaanse vereniging van vrouwelijke filmmakers verwijt het Spaanse filmfestival een man te eren die beschuldigd wordt van misbruik.

Volgens de filmmakers geeft het een verkeerde boodschap af aan het publiek. "Het maakt niet uit of je een misbruiker bent, als je maar een goede acteur bent", aldus voorzitter Cristina Andreu tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mads Mikkelsen: 'Moeilijk om Johnny Depp te vervangen'

Het filmfestival laat weten dat het niet hun rol is "om het gedrag van de leden van de filmindustrie te beoordelen". Festivaldirecteur José Luis Rebordinos blijft dan ook achter de keuze voor Johnny staan en omschrijft hem als "een geweldige acteur" en "een man van de bioscoop met een geweldige carrière".

Het Spaanse filmfestival maakte maandag bekend de Amerikaanse acteur, van rollen in onder meer Pirates of the Caribbean en Sjakie en de chocoladefabriek, te eren met de hoogste onderscheiding voor zijn oeuvre.

Johnny krijgt de onderscheiding, de Donastia Award, volgende maand op het San Sebastian Film Festival uitgereikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verzoek Johnny Depp tot heropenen smaadzaak afgewezen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore