Entertainment

Bam Margera klaagt voormalig Jackass-collega's aan na ontslag

10 augustus 2021 06:56 Aangepast: 10 augustus 2021 09:43

Bam Margera (41) heeft besloten om 'Paramount Pictures', 'MTV' en 'Jackass'-bedenkers Johnny Knoxville (50), Spike Jonze (51) en Jeff Tremaine (54) voor de rechter te slepen. Het voormalig 'Jackass'-castlid werd onlangs ontslagen bij de laatste film uit die franchise nadat hij positief was getest op Adderall, een medicijn dat hij naar eigen zeggen slikt vanwege zijn ADHD.

In een aanklacht, die hij maandag indiende in Los Angeles, schrijft hij dat zijn burgerrechten geschonden zouden zijn door het ontslag. Volgens Bam werd hij gedwongen om een 'wellnesscontract' te tekenen om mee te mogen doen aan film Jackass 4: Forever, die dit najaar uitkomt. Daarin stond dat hij drie keer per dag een blaastest moest doen, twee keer per week urine moest afgeven, geregeld zijn haarwortels moest laten testen en iedere ochtend pillen moest innemen tijdens een videogesprek met een door Paramount ingehuurde dokter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jackass-ster Bam Margera hoeft cel niet in voor ruzie in hotel

In de aanklacht, waarin hij volgens The Hollywood Reporter een vergelijking trekt met de zaak van Britney Spears, stelt Margera dat het om een draconische maatregel ging die gelijk stond aan psychologische marteling en juridisch gezien niet door de beugel kon. Toch voldeed hij aan alle eisen, wat volgens de documenten een flinke wissel op hem trok. De acteur beweert dat hij mentale problemen kreeg en zelfs suïcidale gedachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jackass-icoon Bam Margera: drie afkickklinieken in één maand

Volgens de acteur, die miljoenen eist van de producenten en studio, wisten alle partijen dat hij al jaren medicatie gebruikte voor ADHD. Ondanks dat werd hij meteen ontslagen toen uit een van de vele drugstesten bleek dat hij Adderall had genomen, volgens Margera zonder dat hij de kans kreeg de situatie uit te leggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jackass-ster Bam Margera hoeft cel niet in voor ruzie in hotel

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore