Entertainment

Queen-gitarist Brian May: 'Anti-vaxxers zijn stapelgek'

08 augustus 2021 05:37 Aangepast: 08 augustus 2021 12:18
Brian May Beeld © ANP

Brian May (74) ziet vakgenoot Eric Clapton (76) nog altijd als een held, maar vertelt in 'The Independent' dat de twee 'ontzettend verschillende overtuigingen' hebben. De componist gaf onlangs aan dat hij niet wil optreden op locaties waar coronavaccinaties verplicht zijn. Brian zegt in het interview: "Anti-vaxxers, sorry, maar ik vind ze stapelgek."

"Hij is mijn held, maar onze opvattingen verschillen enorm op meerdere manieren"

De Queen-gitarist wordt in het gesprek gevraagd naar zijn mening over het standpunt. "Ik hou van Eric Clapton", zegt hij daarop. "Hij is mijn held, maar onze opvattingen verschillen enorm op meerdere manieren." De muzikant doelt niet alleen op de vaccinatiekwestie. "Hij is iemand die het oké vindt om dieren af te schieten voor de fun, dus we hebben onze meningsverschillen. Maar mijn respect voor deze man zal nooit eindigen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Queen overweegt vervolg op film Bohemian Rhapsody'

Zelf staat Brian vierkant achter de vaccinaties. "Er is genoeg bewijs dat aantoont dat ze helpen. Over het algemeen genomen zijn ze erg veilig gebleken. Elk medicijn heeft bijwerkingen, maar om te gaan roepen dat vaccinaties een complot zijn om je te doden, dan ben je wat mij betreft niet goed snik."

Ook in Nederland zijn de meningen verdeeld:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder heeft vaccin bewust niet genomen: 'Waarom wel?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore