Entertainment

Nielson terug na emotioneel jaar: 'Ik heb weer zin in plezier'

06 augustus 2021 07:00 Aangepast: 06 augustus 2021 07:42

Voor Nielson (31) is het vandaag een bijzondere dag. Na een heftig en emotioneel jaar brengt hij voor het eerst weer een single uit. “Met Bliksem wil ik laten zien dat je moet genieten van de dingen in het leven”, zo vertelt de zanger aan het ANP. "En ik wil mensen aan het dansen brengen, dat mag ook wel weer eens."

"Laatste stukje van een heel zwaar rouwproces"

Het was een moeilijk jaar voor de zanger, waarin zijn neef en goede vriend Nathan overleed. In juni bracht hij een EP uit over de heftige tijd. "Dat was het laatste stukje van een heel zwaar rouwproces. Toen kwam er weer wat ruimte vrij voor plezier en energie." Voor Nielson betekent dat hij weer begon met schrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nielson verbreekt stilte: '2020 heeft me op donkere plekken gebracht'

Hij was naar eigen zeggen verbaasd dat er zo snel iets bruikbaars lag. "Normaal liggen er heel veel nummers klaar en kies je daar het beste uit. Nu hoorde ik dit nummer en wist ik gelijk: dit wil ik nu uitbrengen." En zo kwam Bliksem tot stand: een nummer dat heel veel Nielson heeft, maar ook iets heel erg nieuws. "De beat is heel anders dan wat ik normaal maak, heel minimalistisch. Maar, het nummer heeft wel wat ondeugende teksten. Dat is dan weer typisch Nielson."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nielson dankbaar voor steun: 'Ik zie, voel en waardeer het'

De zanger heeft na het heftige jaar weer energie gekregen voor het maken van nieuwe muziek. Van de coronacrisis heeft hij op professioneel vlak eigenlijk weinig gemerkt. "Ik zat heel erg in mijn eigen bubbel met mijn eigen verdriet. Vrij laat besefte ik pas dat het voor de sector een heel zwaar jaar is geweest." Hij hoopt binnenkort weer het podium op te kunnen, met zijn nieuwe plaat. "Lekker dansen, plezier maken en lol hebben met elkaar. Ook dat is een manier om die vrolijke Nathan te herinneren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nielson zet tattoo ter ere van overleden neef Nathan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore