Entertainment

Bram Douwes negeert kritiek Slimste Mens: 'Dit is wie ik ben'

04 augustus 2021 15:57 Aangepast: 04 augustus 2021 16:00
Bram Douwes Beeld © Instagram @bramdouwes

De slimste is 'ie zeker, maar de populairste is Bram Douwes (37) volgens het commentaar op Twitter niet. De PowNed-verslaggever wist afgelopen week in 'De Slimste Mens' het ene na het andere goede antwoord antwoord te geven, maar maakte daar geen vrienden mee. 

"Ik nam me écht voor om rustig en mild te zijn, maar het lukt gewoon niet"

Het was zijn nachtmerrie om al na één aflevering de tv-quiz te moeten verlaten, maar daar was geen sprake van. Uiteindelijk maakte Bram zijn volledige zeven dagen vol en was daarvan drie keer de winnaar van de dag. "Ik denk dat ik enigszins pienter ben. Dat wilde ik graag laten zien. Het zou ook zó zonde zijn om maar kort mee te spelen", vertelt hij in het Algemeen Dagblad terwijl in zijn enthousiasme zijn volume toeneemt.

"Dat harde praten. Dat is enthousiasme. Of fanatisme (...) Ik nam me écht voor om rustig en mild te zijn, maar het lukt gewoon niet. Als de camera op me gericht is, gaat er een extra knopje aan. Dan komt de drukte naar boven.” En dat blijft niet onopgemerkt… "Kennelijk trekken mensen mij slecht. Tja, dit is écht wie ik ben", aldus de allesweter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-geliefden nemen het tegen elkaar op in De Slimste Mens

De Groninger is het inmiddels wel gewend. De reacties die hij krijgt op de YouTube-filmpjes die hij voor PowdNed maakt, zijn ook niet altijd even vriendelijk. Bram: "Het blijft gek. Nederlanders zijn in het buitenland altijd trots op het feit dat we een uitgesproken, brutaal volk zijn, behalve als er iemand op tv is. Dan moet je even dimmen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dennis Weening reageert op fiasco De Slimste Mens: 'Heel jammer'

De Slimste Mens is elke werkdag om 20.40 uur te zien bij NPO2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore