Entertainment

Barack Obama verkleint gastenlijst 60ste verjaardag kleiner na kritiek

04 augustus 2021 12:27 Aangepast: 04 augustus 2021 16:07
Beeld © ANP

Voormalig president Barack Obama (60) heeft besloten zijn zestigste verjaardagsfeest toch in kleine kring te vieren. Dat laat een woordvoerder van Obama weten aan 'People'. Vanwege de toenemende coronabesmettingen in de VS heeft Obama zijn gastenlijst voor het feest aanzienlijk verkleind.

"Obama is dankbaar voor alle verjaardagswensen"

Obama, die woensdag zestig jaar is geworden, kwam onder vuur te liggen toen de plannen voor het feestje uitlekten via de nieuwssite Axios. De oud-president wilde volgens die plannen aankomend weekend een groot feest geven op Martha's Vineyard, een luxueus vakantie-eiland in de staat Massachusetts. Er zouden 475 gasten zijn uitgenodigd en 200 personeelsleden zijn ingehuurd. Mensen vonden de omvang van het feest niet te verantwoorden nu de coronacijfers in de VS weer stijgen vanwege de opkomst van de deltavariant.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Bruce Springsteen en Barack Obama komen samen met boek

Volgens de woordvoerder is de gastenlijst inmiddels gereduceerd tot slechts familieleden en hechte vrienden. "Obama is dankbaar voor alle verjaardagswensen die hij heeft ontvangen en hij hoopt iedereen gauw weer in het echt te zien", laat de woordvoerder weten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore