Ga naar de inhoud
Entertainment

Yolanthe Cabau: 'Het ergste vond ik om Xess zo beroerd te zien'

Yolanthe Cabau Beeld © ANP

Het coronavirus had Yolanthe Cabau (36) en haar zoontje Xess Xava (5) flink te pakken. In haar column voor tijdschrift 'Grazia' schrijft de actrice dat ze twee weken plat op bed heeft gelegen, vol in de overlevingsstand. 'Het maakt niet uit hoe sterk je bent: het virus kan je zomaar te grazen nemen', aldus Yolanthe. 

"Ze voelde zich niet lekker en ging even liggen. Het volgende moment waren we allemaal gevloerd"

Even lekker ontspannen op Ibiza, daar was Yolanthe wel aan toe na de opnames van haar nieuwe film Liefde zonder Grenzen. Maar daar kwam weinig van terecht... De actrice was namelijk pas net op het eiland toen corona haar huis binnensloop via een goede vriendin, die zowel gevaccineerd als negatief getest was. 'Ze voelde zich niet lekker en ging even liggen. Het volgende moment waren we allemaal gevloerd', schrijft de ex van Wesley Sneijder. 

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe klaar voor nieuwe liefde: 'Behoefte aan liefde en intimiteit'

Zelf lag Yolanthe twee weken plat op bed en ook de kleine Xess Xava had last van zware koortsaanvallen en spierpijn. 'Het ergste vond ik om Xess zo beroerd te zien en niks anders te kunnen doen dan er voor hem zijn', vertelt de fitgirl over die periode. Gelukkig krabbelde het ventje na vijf dagen weer op en draaide de rollen om: 'Hij heeft daarna superlief voor mij gezorgd. De ene keer kwam hij aan met tekeningen en bloemetjes die hij voor me in de tuin had geplukt, dan weer met een bakje Thaise take-away.'

Inmiddels gaat het weer stukken beter met Yolanthe, maar haar gezondheid is nog altijd niet wat het geweest is. Zo is ze nog altijd erg moe en ongewild wat kilo's afgevallen, maar ze klaagt niet: 'Ik ben zo blij dat ik me weer wat beter voel en het maakt me gelukkig dat ik alles weer op kan pakken. Mijn hart huilt voor zieke mensen die überhaupt geen keuze hebben. Wat is het een privilege om te kunnen bewegen en sporten. Ik kan niet wachten om een nieuwe start te maken. Ik ga niet te streng voor mezelf zijn.'

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau: 'Veel dingen anders gegaan dan ik had gehoopt'

Liefde zonder Grenzen is dit najaar te zien in de bioscoop. RTL Boulevard sprak Yolanthe onlangs nog op de set van de film en vroeg ook meteen even naar de verzoeningspoging van haar ex Wesley.

Yolanthe reageert op verzoeningspoging Wesley Sneijder

01:48
Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe deelt work-outvideo: zo komt ze aan haar wasbordje