Entertainment

Touriya Haoud: 'Had momenten dat ik van de klif wilde rijden'

04 augustus 2021 09:33 Aangepast: 04 augustus 2021 09:35
Touriya Haoud Beeld © Getty Images

Touriya Haoud (43) is klaar voor een frisse start, in Nederland welteverstaan. Na jaren verwikkeld te zijn in een vechtscheiding en gevochten te hebben tegen kanker, lacht het leven haar nu weer toe. Al is het geen makkelijke reis geweest, zo vertelt ze in 'Grazia'. Touriya: "Ik ben dankbaar dat ik er nog ben. Door alles wat er gebeurd is, sta ik zoveel anders in het leven."

"Het was of ik in een horrorfilm zat"

In 2019 wordt er bij Touriya kanker geconstateerd, maar de presentatrice vertelt in het blad eigenlijk al vanaf 2016 ziek te zijn. "Ik kreeg allerlei wonden op mijn huid, alsof ik door iets gebeten was", legt ze uit. Alleen haar torso en gezicht bleven redelijk gespaard terwijl de artsen voor een medisch raadsel stonden en geen enkele vorm van medicatie hielp. "Mensen in LA gingen ervan uit dat ik bedekkende kleding droeg, omdat ik moslim ben. Maar ik kon mijn lichaam niet eens laten zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touriya Haoud laat kids achter in VS: 'Mensen vinden dat raar'

Het ergste was volgens haar de jeuk, die was ondragelijk: "Vier jaar lang heeft mijn lichaam in brand gestaan. Ik bleef maar krabben, krabben, krabben. Dag en nacht. Het was of ik in een horrorfilm zat. Ik heb momenten gehad dat ik dacht: ik rijd van de klif bij Malibu af." 

Slapen werd door de jeuk ondragelijk. "Op het moment dat de jeuk stopte, wist ik: nu kan ik alles aan. Ik weet niet wat erger was, die jeuk of mijn kanker", aldus Touriya.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touriya Haoud kroop door oog van de naald: 'Bijna overleden'

Het zijn haar drie kinderen die haar door de moeilijke tijd hebben weten te slepen, ook toen ze kanker kreeg. "Ik wilde niet dat ze hun moeder, zoals ik, op jonge leeftijd zouden verliezen", vertelt Touriya openhartig. Een andere drijfveer voor haar was dat ze nog niet alles uit het leven had gehaald: "Ik wil nog zoveel dingen doen, zoveel mensen helpen. Daarom sta ik ook vanuit mijn hart andere vrouwen met kanker bij."

Nu haar gezondheid aan de betere hand is mist Touriya alleen nog een leuke man, iets wat hoog op haar lijstje staat. "Ik ga niet dood voordat ik hem gevonden heb", geint ze. "Ik geloof erin dat God hem op mijn pad brengt als de tijd er rijp voor is. Het belangrijkste is zelfliefde. Dat maakt het leven zoveel leuker en lichter. Dan komt de rest vanzelf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touriya Haoud: 'Kanker is wake-up call voor mij'

Het hele interview is nu te lezen in Grazia.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore