Entertainment

Mislukte kledinglijn kostte Maxime Meiland meer dan halve ton

03 augustus 2021 12:40
Beeld © Instagram @maximemeiland

Het begon als een droom, maar eindigde in een nachtmerrie: de langverwachte kledinglijn van Maxime Meiland (25) werd een behoorlijke flop. Een flop die de Meiland-telg bovendien een hoop geld kostte, vertelt ze in 'Beau Monde'.

"Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen"

Het ondernemen zit Maxime in het bloed, maar het succes van haar kledinglijn bleef uit. Dat komt volgens haar omdat ze voor de makkelijke weg heeft gekozen door de kleding via AliExpress in te kopen. 'Ontzettend balen', noemt ze het floppen van de lijn. "Ik was er anderhalf jaar mee bezig geweest en ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt. Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media."

Die schreven destijds veel over de gekopieerde kledingstukken van Maxime. "Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen", zegt ze daar nu over. "Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maxime Meiland lijkt kledingontwerpen gejat te hebben

Uiteindelijk probeerde Maxime van de kledingstukken af te komen door ze tegen bodemprijzen te verkopen in haar inmiddels gesloten webshop. Een dure investering, dus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maxime Meiland en Leroy hebben trouwplannen

Het hele interview met Maxime Meiland in Beau Monde ligt vanaf woensdag in de winkel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore