Entertainment

Restaurant Misverstand van Johnny de Mol keert terug

03 augustus 2021 11:31 Aangepast: 03 augustus 2021 12:10
Johnny de Mol en Ron Blaauw Beeld © Nick van Ormondt

Johnny de Mol (42) is vanaf begin september weer te zien in een nieuw seizoen van het SBS6-programma 'Restaurant Misverstand', waarin elf relatief jonge mensen met verschillende vormen van dementie samen een eetcafé proberen te runnen. Dit keer vanaf een nieuwe locatie, museumcafé Museum van de Geest in Haarlem.

"Het was weer ontroerend en mooi om te zien hoe deze mensen met hun ziekte omgaan"

De meeste deelnemers hebben geen horeca-ervaring, maar met hulp van chef-kok Ron Blaauw komen ze een heel eind. In het programma ervaren ze hoe waardevol het is om iets samen voor elkaar te krijgen, ondanks de obstakels waar ze door hun ziekte tegenaan lopen. SBS6 en Alzheimer Nederland willen met het programma begrip voor - en kennis over - dementie vergroten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol ontkent poging tot doodslag bij ex: 'Gaat te ver'

"Het was weer ontroerend en mooi om te zien hoe deze mensen met hun ziekte omgaan en wat ze nog allemaal kunnen en willen. Restaurant Misverstand laat dat zien en ook hoe alle deelnemers zich desondanks heel nuttig maken en daar plezier aan beleven", laat Johnny in een verklaring weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex Johnny de Mol spant kort geding aan, wil 'onafhankelijke beoordeling'

De restaurantmedewerkers waren allemaal nog aan het werk toen zij de diagnose dementie kregen. Ze kwamen thuis te zitten, "maar dat wil niet zeggen dat ze helemaal niets meer kunnen", aldus Ron Blaauw. "Ik zag ze met elkaar vol enthousiasme aan het werk in Restaurant Misverstand. Het bereiden van het eten en het bedienen in een restaurant is voor het team van mensen met dementie een flinke uitdaging. Dit zorgt voor aangrijpende, maar vooral mooie taferelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol: 'Leerde pas op latere leeftijd m'n vader kennen'

Johnny is momenteel verwikkeld in een ingewikkelde rechtszaak met zijn ex. Zijn voormalige vriendin Bridget Maasland herkent zich totaal niet in de manier waarop hij door haar wordt neergezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore