Ga naar de inhoud
Entertainment

Netflix dient tegenaanklacht in tegen advocaat in zaak Epsteindocu

Beeld © ANP

De makers van documentaire 'Jeffrey Weinstein: Filthy Rich' en streamingservice Netflix hebben een tegenaanklacht ingediend tegen Alan Dershowitz (82), een bekende Amerikaanse advocaat. Hij klaagde eerder dit jaar Netflix en de documentairemakers aan omdat hij, volgens hem ten onrechte, in de serie wordt neergezet als iemand die zich seksueel heeft misdragen.

Alan wordt door een van Epsteins vermeende slachtoffers Virginia Giuffre beschuldigd van misbruik. Volgens de advocaat zijn het valse aantijgingen. Hij ontkent seks met de destijds minderjarige Giuffre te hebben gehad of met welk ander slachtoffer van Jeffrey Epstein dan ook. Ook meent hij dat de producenten van de documentaire hun afspraak niet zijn nagekomen om met bewijs te komen dat hij de fout in zou zijn gegaan. In de nieuwe aanklacht zeggen de makers dat ze zulke afspraken nooit zijn aangegaan, meldt Deadline.

'Prins
Lees ook:
'Prins Andrew zocht zijn heil bij Jeffrey Epstein na scheiding Fergie'

Netflix, showrunner Lisa Bryant, producer Joe Berlinger en de twee productiemaatschappijen achter de docu beschuldigen Alan er nu van dat juist hij zich schuldig heeft gemaakt aan laster en intimidatie door met de rechtszaak te beginnen. Het is niet duidelijk welk geldbedrag zij van hem eisen. De advocaat wil op zijn beurt 80 miljoen dollar van Netflix en de makers zien.

Ghislaine:
Lees ook:
Ghislaine: 'Virginia's moeder leverde haar af bij Epstein'