Entertainment

Helse quarantaine voor zwangere Joëlle Witschge: 'Uitgedroogd'

02 augustus 2021 16:01 Aangepast: 02 augustus 2021 16:03
Beeld © ANP

Het was geen fijne thuiskomst voor Joëlle Witschge (29) na drie weken in Nederland door te hebben gebracht. Eenmaal terug in de Zuid-Koreaanse stad Ulsan, waar haar man voetbalt, moest ze verplicht twee weken in quarantaine met haar zoon Río. Maar daar ging het helemaal mis, zo schrijft ze nu op social media.

"Ik kreeg al amper eten weg, maar dit resulteerde in dat ik twee weken lang niets binnenhield"

'Ik kreeg een doos met eten van de regering. Net als voorheen, alleen was er wat verandert: water zat niet meer in het pakket.' Na twee dagen leven op Fanta en appelsap kon iemand eindelijk flessen water voor haar deur zetten. Maar het blijft niet bij het water-debacle. 'Het eten uit de doos is voornamelijk zeewier, witte rijst en Koreaanse rijstepap uit een zakje', niet het ideale voedsel voor een misselijke, zwangere vrouw.

'Ik kreeg al amper eten weg, maar dit resulteerde in dat ik twee weken lang niets binnenhield, uitgedroogd raakte en drie kilogram afviel.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joëlle Witschge had 1 procent kans om zwanger te raken

Het werd erger toen Joëlle last kreeg van nierstuwingen en belde of er 'alsjeblieft een dokter langs kon komen'. Dat ging niet, en als ze naar het ziekenhuis wilde moest ze een dag wachten. Eenmaal uit de quarantaine heeft Joëlle meteen een echo laten maken van de baby in haar buik. 'Gelukkig was alles helemaal oké. Ik moest meteen opgenomen worden, maar dat ging niet, want ik had geen oppas voor Río. De volgende dag heb ik vier uur aan het infuus gelegen met vitamines en vocht en heb ik nieuwe medicijnen gekregen.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joëlle Witschge moet afscheid nemen van opa

Inmiddels is het model weer thuis en kan ze rekenen op de hulp van haar man Dave. 'Ik heb weer iets meer kleur op mijn gezicht en het eten dat chef Dave iedere keer uit de keuken tovert blijft ook iets beter zitten.' Ze sluit af met 'even volhouden'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore