Ga naar de inhoud
Entertainment

Waar is Hope tijdens het derde seizoen van Virgin River?

Virgin River Beeld © Netflix

We hebben genoeg drama en intriges voorgeschoteld gekregen in het derde seizoen van 'Virgin River'. Hoewel we nog lang niet alle antwoorden hebben (wie heeft Jack bijvoorbeeld neergeschoten?), is er nog één vraag die fans het hele seizoen bezighield: waar is Hope, de kwebbelende burgemeester gespeeld door de 69-jarige actrice Annette O’Toole? Het antwoord blijkt simpeler dan gedacht.

"Als we een vierde seizoen krijgen is iedereen gevaccineerd en is de pandemie niet meer wat het was"

Waar Hope zich in de eerste twee seizoenen met alles en iedereen bemoeide - en niet altijd gewild, gaat dat in het derde seizoen iets lastiger. Hope is namelijk niet in het pittoreske Virgin River, maar in South Carolina bij haar ziekte oude tante. Wat ze daar precies doet is de eerste afleveringen nogal gissen, want vanwege een storm krijgt Doc haar maar niet te pakken. Maar gelukkig is daar mannenversierder Muriel die hem gezelschap houdt en deze keer - niet geheel onbelangrijk - géén bijbedoelingen heeft.

Later in de serie krijgen we dan eindelijk iets meer van Hope te zien via FaceTime. Maar of we haar volgend seizoen terugzien is nog maar de vraag, aangezien ze op weg naar huis een ongeluk krijgt.

'Nu
Lees ook:
'Nu al vierde seizoen van hitserie Virgin River aangekondigd'

Volgens showrunner Sue Tenney is de verhaallijn helaas uit nood geboren. Vanwege de reisbeperkingen in verband met corona was de actrice niet in staat om de opnames bij te wonen. Toch zijn ze uiteindelijk best tevreden over het eindresultaat, aldus Sue tegenover Entertainment Weekly.

Ondanks het open einde, laat ze weten niet van plan te zijn Hope uit de serie te schrijven: "Als we een vierde seizoen krijgen is iedereen gevaccineerd en is de pandemie niet meer wat het was. Dat zou betekenen dat we Anette ook weer terughebben."

Ook
Lees ook:
Ook déze Virgin River-actrice was in de race voor de rol van Mel

Virgin River gaat over verpleegkundige Melinda Monroe die besluit om te solliciteren op een baan in de stad Virgin River. Melinda wil graag opnieuw beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter zich laten, maar ze ontdekt al snel dat dit lastiger is dan gedacht in een kleine stad. De Netflix-hit is gebaseerd op de romantische boekenreeks van schrijfster Robyn Carr, die ruim twintig boeken over het stadje schreef. Genoeg inspiratie dus voor de aankomende seizoenen. Zo is een vierde deel al aangekondigd! 

Alleen
Lees ook:
Alleen gevaccineerde acteurs welkom op filmsets van Netflix

De eerste drie seizoenen van Virgin River zijn nu te zien bij Netflix. Liever iets van Nederlandse bodem? Probeer dan eens de serie Swanenburg.

'Drama Swanenburg nu al vernieuwd voor een tweede seizoen'

01:51