Entertainment

Anouk betaalt psycholoog voor Voice-winnaar Dani na overlijden vriend

02 augustus 2021 08:09 Aangepast: 02 augustus 2021 09:38
Beeld © ANP

Anouk (46) is haar 'The voice of Holland'-pupil Dani van Velthoven (22) te hulp geschoten nadat zijn vriend Azad zichzelf van het leven beroofde. De zangeres betaalt een psycholoog voor Dani, geheel uit eigen zak.

"Ze is zo’n lieve vrouw"

In mei van dit jaar stapte Azad, de vriend van Dani, uit het leven, wat uiteraard een giga impact had op de zanger. In gesprek met AD vertelt Dani dat hij de dood van zijn vriend niet aan zag komen, ondanks depressies in het verleden. "Misschien was ik vlak na The Voice veel met mezelf bezig. Blijkbaar had Azad toch een muur, waarvan ik dacht dat ik die na anderhalf jaar wel had doorbroken", aldus Dani. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Vriend The Voice-winnaar Dani overleden: 'Hij was mijn soulmate'

Na de dood van zijn vriend, ging het psychisch bergafwaarts met Dani, die niet meer alleen durfde te slapen. "En ik durfde twee weken lang geen deuren meer te openen." De zanger wist dat hij hierover naar buiten moest treden. Hij trok aan de bel bij Anouk, die zijn coach was gedurende de zangwedstrijd. 

Anouk is Dani financieel te hulp geschoten, vertelt hij. "Aan de telefoon vroeg ze of ik professionele hulp had, maar ik zei dat er lange wachttijden waren voor psychologen. 'Dan regel ik er een voor je', zei ze. Sindsdien heb ik eens in de zoveel tijd een sessie en ik heb geen rekening gezien, die heeft Anouk voor me betaald. Ze is zo’n lieve vrouw."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gevaccineerde Anouk woont eindelijk weer thuis

Dani heeft het nog altijd moeilijk met het verlies van zijn vriend. "Nu is mijn levenslust minder, heb ik af en toe depressieve gedachten", zegt hij. "Het is even een donkere periode, maar ik kom er wel doorheen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore