Entertainment

Dennis Weening reageert op fiasco De Slimste Mens: 'Heel jammer'

01 augustus 2021 15:23
Dennis Weening in De Slimste Mens Beeld © De Slimste Mens 30-07-2021 KRO-NCRV

Dennis Weening (44) is 'fanatiek tot in zijn kleine teen', zo kondigde Philip Freriks (77) hem afgelopen vrijdag aan in 'De Slimste Mens'. Helaas bleek dat niet genoeg toen de presentator een heuse black-out kreeg en struikelde over de vraag: wat weet je van Twitter?

"Ik ga niet af, maar het is jammer dat ik niet door ben gegaan natuurlijk"

Aan het begin van de aflevering gaf Dennis al aan het best wel spannend te vinden. De presentator heeft namelijk ADHD en vond het alleen al 'best wel een dingetje' om drie kwartier stil te zitten. "Ik ben een tikkeltje wilder dan andere mensen, denk ik", stelde hij. "Ik zit al de hele tijd met mijn voeten te tikken… Ik moet echt nadenken. Het liefst zit ik de hele tijd zo, onderuitgezakt en weet ik niet goed hoe ik moet zitten. Maar nu gaat het goed hoor, echt superchill."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maarten van Rossem maakt gehakt van K3 in De Slimste Mens

Uiteindelijk eindigde Dennis met slechts zeven seconden op de teller, terwijl zijn tegenspeler Lisa Loeb er nog honderd had. Het was Donald Drump die de presentator de kop kostte.

"Ja, het was niet… Kijk, zij zijn gewoon heel goed en heel slim. En het is De Slimste Mens", reageerde Dennis na afloop op de social media-kanalen van het programma. "Ik denk niet dat ik het… Ik ga niet af, maar het is jammer dat ik niet door ben gegaan natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter Pannekoek in paniek door vraag in De Slimste Mens

Het collectief geheugen, de open deur en de puzzel. Inmiddels weet je precies wat je kunt verwachten bij het kijken van De Slimste Mens. Toch is het programma nog steeds een grote hit en lijkt de formule seizoen na seizoen te blijven scoren.

Kijk de aflevering met Dennis hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore