Ga naar de inhoud
Entertainment

Harvey Weinstein wil dat bewijslast in misbruikzaak verzegeld wordt

Harvey Weinstein Beeld © Getty Images

De advocaten van Harvey Weinstein (69) hebben de rechter in zijn misbruikzaak in Los Angeles gevraagd bewijsmateriaal en verslagen uit het proces niet openbaar te maken. Volgens hen zou het de jury beïnvloeden als de documenten in de media terechtkomen.

"Er zijn maar weinig zaken uit de moderne geschiedenis die zoveel en zulke intense persaandacht, publiek debat en mediagekte hebben veroorzaakt als deze zaak"

'Er zijn maar weinig zaken uit de moderne geschiedenis die zoveel en zulke intense persaandacht, publiek debat en mediagekte hebben veroorzaakt als deze zaak', schrijven de advocaten volgens Deadline in het verzoek. 'Vanaf het moment waarop de eerste beschuldigingen werden geuit, nog voor enige aanklacht in New York of Californië, zorgde de pershysterie ervoor dat meneer Weinsteins naam gelijk kwam te staan aan schuld en misbruik.'

Scheiding
Lees ook:
Scheiding Harvey Weinstein en Georgina Chapman eindelijk rond

Daarnaast meent het juridische team dat het bewijsmateriaal 'uiterst persoonlijke en intieme details' bevat over de medische en psychologische geschiedenis van de voormalig filmproducent, 'en zelfs intieme details over zijn fysieke toestand en lichaamsdelen.'

Quentin
Lees ook:
Quentin Tarantino wilde meer doen tegen Harvey Weinstein

Harvey Weinstein zit in New York een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor seksueel geweld, maar is uitgeleverd aan Californië om daar terecht te staan voor nog eens vijf vermeende gevallen van aanranding en verkrachting. Net zoals in New York ontkent de oud-producent de aantijgingen. Volgens hem vond alle seks met wederzijdse instemming plaats.

Clarice Stenger: 'Er is weinig van Harvey Weinstein over'

Harvey
Lees ook:
Harvey Weinstein bepleit onschuld in nieuw proces