Entertainment

Joost Prinsen neemt afscheid van wekelijkse AD-rubriek

31 juli 2021 08:13 Aangepast: 31 juli 2021 14:48

Joost Prinsen stopt met zijn wekelijkse rubriek in het AD. De 79-jarige acteur beantwoordde in de krant de afgelopen jaren allerhande vragen van lezers. Zaterdag was "voorlopig" zijn laatste bijdrage.

"Ik geef toe dat het woord 'voorlopig' vaag is. Het strekt zich in een blad als dit uit van enige weken tot mijn laatste snik. Dat laatste zou nog weleens kunnen, want zo groot is de afstand tussen mijzelf en de eeuwige jachtvelden nu ook weer niet", schrijft Prinsen, die de aard van de vragen een van de redenen noemt om te stoppen.

"Die beginnen na vier jaar erg te lijken op vragen die ik al eens eerder beantwoord heb", aldus Joost na de vele bijdragen die hij schreef. "Maar de inzenders zijn natuurlijk niet de echte reden van mijn afscheid. Dat ben ik zelf. De druk om iedere week twee antwoorden te geven die ergens op slaan en die bovendien leuk zijn om te lezen, wordt me langzaam te veel. Zwijg ik over de keren dat ik geen idee heb wat te antwoorden en het alleen bij een aardig stukje laat. Het hele proces wordt moeizaam, terwijl het de afgelopen jaren meestal een vreugde was. En dan moet je stoppen, in ieder geval voorlopig."

Prinsen bedankt zijn lezers "voor uw steun en uw zo misplaatste vertrouwen in een man die vier jaar lang op deze plek heeft mogen doen of hij ergens verstand van had".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore