Entertainment

Ouderlijk huis Kurt Cobain wordt museum

31 juli 2021 03:03 Aangepast: 31 juli 2021 13:00

Het ouderlijk huis van Kurt Cobain in Aberdeen, in de Amerikaanse staat Washington, heeft van het Departement van Archeologie en Historisch Behoud unaniem een bestemming als museum toegekend gekregen. Het bescheiden huis waar de Nirvana-zanger opgroeide zal ingericht worden als een expositie, waarbij fans even terug kunnen gaan in de tijd. Dit meldt Rolling Stone.

Cobain woonde van 1968 tot 1984 in het huis, dat in 2018 door zijn familie verkocht werd aan de huidige eigenaren Lee en Danielle Bacon. Zij tikten het pandje voor 190.000 euro op de kop en hadden vrijwel meteen het plan om er een museum van te maken. Vanwege buurtregels kan het geen fulltime museum worden, maar door privé-rondleidingen op afspraak te maken hoopt Bacon zo toch voldoende mensen aan te trekken.

"We brengen het huis volledig terug naar de vintage staat zoals het er vroeger uitzag, toen Kurt hier opgroeide. Het moet echt een eerbetoon aan hem worden, dat tot in de puntjes verzorgd is. Ook over 20 jaar moeten mensen nog weten wie hij was, dat gaan wij ze hier bijbrengen", aldus de eigenaar.

Kim Cobain, de zus van Kurt, is ook betrokken bij het project. "Ik vind het hartstikke leuk om hieraan bij te dragen en dat mijn input gewaardeerd wordt. Lee en Danielle maken er echt iets moois van."

De Nirvana-zanger maakte op 5 april 1994 een einde aan zijn leven in zijn toenmalige woonplaats Seattle. Er werd een hoge concentratie van heroïne en slaapmiddelen in zijn bloed aangetroffen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore