Ga naar de inhoud
Entertainment

Verzamelaar Gijs Staverman is 'meer geld kwijt aan opslag dan hypotheek'

Gijs Staverman Beeld © ANP

Gijs Staverman is een aardige verzamelaar, een echte hoarder kunnen we wel stellen. In tijdschrift 'Playboy' vertelt de radiomaker dat het onlangs zó erg de spuigaten uitliep dat hij een drastisch besluit moest maken. "Op een gegeven moment was ik meer geld kwijt aan m’n opslag dan aan de hypotheek van mijn huis", aldus de 55-jarige.

"Het is een soort onbedwingbare behoefte die ik niet goed in de hand heb"

Gijs vertelt het heerlijk te vinden om af en toe te shoppen in tweedehandswinkels, op markten of online. "Ik heb een hele verzameling oude radio’s, maar ik spaar ook gadgets, Do Not Disturb-kaartjes van hotels waar ik heb geslapen, hoedjes en petten, kleding, schoenen en microfoons", geeft hij toe.

Ook spaart hij horloges die eruitzien alsof ze van een duur merk zijn, maar eigenlijk neppers zijn. "Je hoeft bij mij niet in te breken, want ik hou van spullen die er prijzig uitzien, maar eigenlijk heel goedkoop waren. Dat is een soort fetisj van me."

Gijs
Lees ook:
Gijs Staverman al boordevol ideeën voor huwelijk

Het is voor de radiomaker bijna een soort sport geworden. Een tijdje terug had 'ie bijvoorbeeld zijn oog laten vallen op een leren tas van 100 euro, wat Gijs 'veel te duur' vond. "Vervolgens heb ik dagenlang op internet gezocht naar zo’n zelfde tas, maar dan voor een fractie van de prijs (...) Ik snap zelf ook niet hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar ik heb in mijn huis een soort Kruidvat- annex Etos-kamer ingericht, die helemaal vol staat met zeepjes, deodorant, doucheschuim en schoonmaakmiddel. Het is een soort onbedwingbare behoefte die ik niet goed in de hand heb."

John Williams hoeft er nog net niet aan te pas te komen, maar onlangs besloot Gijs wel het een en ander te veranderen toen hij meer geld kwijt was aan zijn opslag dan aan de hypotheek van zijn huis. Hij vertelt: "Ik wíl wel dingen wegdoen, maar ik vind het lastig (...) Ik heb het van mijn vader, hij bewaarde ook álles."

Oude
Lees ook:
Oude paardenstaart Gijs Staverman naar collectie Beeld en Geluid

Hoewel John het huis van Gijs dus nog even uitstelt, keek hij afgelopen seizoen wel weer zijn ogen uit. Wij spraken met de presentator over wat hij allemaal zoal heeft gezien:

John Williams keek ogen uit tijdens Help, Mijn Man Is Klusser

02:21