Ga naar de inhoud
Entertainment

Gijs Staverman eerlijk over haartransplantatie: 'Maakte me onzeker'

Gijs Staverman Beeld © Twitter @GijsStaverman

Gijs Staverman (55) verraste zijn volgers afgelopen februari door al zijn haar af te scheren. Wel voor een goed doel: ter voorbereiding op zijn haartransplantatie. "Ik wil het allemaal graag delen met mijn luisteraars. Niet om te laten zien: kijk eens hoe goed ik ben! Maar op een informerende manier, zodat mensen weten dat dit ook een mogelijkheid is", vertelt de radiomaker nu in 'Playboy'.

"Ik zie het als een essentieel onderdeel van mezelf"

Gijs vertelt in het blad dat hij er minder moeite mee zou hebben gehad als hij op jongere leeftijd al kaal was geworden. "Stel dat het op mijn 25ste was gebeurd, dan was het iets geweest wat bij mij hoorde. Maar ik ontdekte pas een paar jaar geleden dat mijn inhammen groeiden en m’n kruin wat kalig werd. Dat maakte me onzeker", legt hij uit.

Van haartransplantatie is het een kleine stap naar botox en fillers, maar die behoefte heeft de radio-dj niet. "Naarmate ik ouder word ga ik wat chagrijniger kijken, omdat de boel naar beneden zakt. Maar ik weet niet of ik daar iets aan wil laten doen", geeft hij toe. "Over mijn haar had ik die twijfels niet. Ik zie het als een essentieel onderdeel van mezelf."

Paniek
Lees ook:
Paniek in Hilversum: Gijs Staverman kan oude paardenstaart niet vinden

Het zou natuurlijk uiteindelijk fantastisch zijn als hij weer een paardenstraat weet te kweken, zo eentje die in 1995 door Paul de Leeuw werd afgeknipt. Die bewuste staart had nu in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid moeten hangen, maar de radiomaker is 'm kwijt. Gijs vertelt schuldbewust: "Mijn paardenstaart in een museum, ik was apetrots. Maar tijdens mijn verhuizing vorig jaar, van Amsterdam naar een andere plaats in Noord- Holland, is hij ergens in een doos terechtgekomen die nog in mijn opslag staat. Ik heb nogal veel rotzooi, dus dat is zoeken naar een speld in een hooiberg."

Gijs
Lees ook:
Gijs Staverman neemt volgers mee tijdens haartransplantatie

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld je volgers mee te nemen tijdens een operatie. Zo nam Glennis Grace haar fans al eens mee toen ze haar borsten liet verkleinen:

Glennis Grace neemt fans mee: tripje naar plastisch chirurg

04:59