Entertainment

André Hazes sr. regelmatig met biertje te veel op schoolplein

28 juli 2021 10:38 Aangepast: 28 juli 2021 10:41
André Hazes Beeld © Instagram @andrehazes

Dat André Hazes opgeroeide in een allesbehalve doorsnee gezin is een understatement. De 27-jarige zanger doet nu in zijn column voor 'Veronica Superguide' een boekje open over zijn jeugd en moeilijke tijd op school.

"We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons"

Volgens Dré was hij een 'absurd druk ventje' en moest zijn vader regelmatig op komen draven om de boel te sussen. 'Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien, want ik zat niet op één, maar op zeven scholen', schrijft de zanger. 'Voor de juffen en meesters moet ik bloedirritant zijn geweest, want dit rotzakkie haalde graag kattenkwaad uit.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smak: bandlid André Hazes gooit taart in zijn gezicht

Was er stront aan de knikker, dan kwam André Hazes Senior opdraven. Hij schrijft: 'Soms had 'ie al ergens opgetreden. Dan kwam 'ie met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school en sloeg 'ie met z’n vuist op tafel. We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons.'

Wonder boven wonder wist hij nog wel zijn vmbo-t-diploma te behalen, tussen de optredens door. 'Ik weet nog dat ik tegelijkertijd een nummer 1-hit had met 'Bedankt, mijn vriend' en het cijfer 1 haalde voor een muziektoets, omdat ik weigerde noten te lezen (...) Ik vond dat ik meer leerde van vriendjes op straat. Zoals voor mezelf opkomen en een dikke huid kweken', aldus André.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Rob Goossens over André Hazes: 'Heeft vaderfiguur nodig'

Momenteel schrijft André weinig en geniet van een liefdestrip met zijn Sarah op Ibiza, waar hij zich een opvallend kapsel liet aanmeten. De zanger was er echter al snel klaar mee, blijkt uit een serie foto's op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Hazes laat weer van zich horen na Instagram-stilte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore