Entertainment

Moeder Britney Spears wil ontslag Jamie: 'Ze leeft in hechtenis'

27 juli 2021 23:50 Aangepast: 28 juli 2021 08:27
Britney en Lynne Spears Beeld © Getty Images

Jamie Spears (69) heeft absolute macht over zijn dochter Britney (39) en hij heeft daarbij niet het belang van de zangeres voor ogen. Dat zegt zijn ex-vrouw en de moeder van Britney in een rechtbankverklaring die in handen is van verschillende Amerikaanse media.

"Alsof je in hechtenis leeft"

Britney werd dertien jaar geleden onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader is sindsdien de curator en dat heeft de relatie tussen de twee volledig verruïneerd, aldus Lynne Spears, die in de papieren stelt dat Britney 'niets dan angst en haat voelt' voor Jamie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britney Spears vindt rechtszaak tegen vader traumatiserend

Volgens Lynne heeft Jamie zijn dochter onder meer gedwongen medicijnen te slikken die ze niet wilde en die volgens haar moeder ook totaal niet nodig waren. Ook zou hij haar huishoudelijk personeel, beveiligers en artsen hebben gedwongen hem te informeren over alles wat Britney doet. "Zulke toezicht is uitputtend en doodsbenauwend, alsof je in hechtenis leeft", stelt moeder Spears.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans Britney Spears maken zich zorgen na delen topless-foto

In haar verklaring schaart Lynne zich achter Britneys verzoek om haar vader te ontslaan als curator. Ze zegt dat haar ex-man 'niet in staat is om het belang van mijn dochter boven dat van hemzelf te stellen'. Ze geeft aan bereid te zijn tegen Jamie te getuigen in de rechtszaak die daarover speelt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamie Lynn Spears trekt zich niets aan van aanval zus Britney

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore