Ga naar de inhoud
Entertainment

BN'ers leven mee met mishandelde Frédérique: 'Wat een treurnis'

Beeld © ANP

Op sociale media betuigen bekende Nederlanders hun steun aan de mishandelde Frédérique. Het 14-jarige meisje werd door een puberjongen mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is. Veel Nederlanders zijn in shock en er is zelfs een kaartenactie voor het meisje gestart.

"Wat vind ik dit het verdrietigste nieuws van de maand. Sterkte Frederique"

Verschillende BN'ers laten van zich horen op social media. 'Ik heb geen grapje, geen mening die jullie ook al niet hebben en alles wat ik denk is gratuit. Meestal zeg ik dan liever een keer niks, maar nu wel, want godverkut wat vind ik dit het verdrietigste nieuws van de maand. Sterkte Frédérique', schrijft Arjen Lubach bijvoorbeeld op Twitter.

Arjen
Lees ook:
Arjen Lubach is meest invloedrijke persoon in de media

Ook D66-politicus Rob Jetten laat van zich horen via Instagram Stories. 'Verschrikkelijk. Iedereen moet de vrijheid krijgen om zichzelf te kunnen zijn, zonder verantwoording daarover af te leggen aan anderen.' Acteur Thijs Römer wenst Frédérique veel sterkte. 'Wat een treurnis', schrijft hij in een tweet.

Rob
Lees ook:
Rob Jetten wéér mikpunt van homohaters

Radiozender 538 is een kaartenactie voor de 14-jarige begonnen. Radio-dj's Wietze de Jager en Iris Enthoven belden dinsdagochtend in De 538 Ochtendshow met haar vader, Paul Brink. De dj's roepen iedereen op een kaartje naar Frédérique te sturen. "Dit soort dingen zou haar ongelooflijk goed helpen", reageerde haar vader daarop. Hier lees je meer over de actie van de radiozender. 

Ook Henk Krol liet op Twitter van zich horen. 'Hier past een krachtig protest!' schrijft hij onder meer.

B&B
Lees ook:
B&B Henk Krol is volgens MAX Vakantieman niet zo hygiënisch