Ga naar de inhoud
Entertainment

Maarten van Rossem maakt gehakt van K3 in De Slimste Mens

Maarten van Rossem Beeld © ANP

Niet dat we het verwacht hadden, maar allesweter en beruchte eenmansjury in 'De Slimste Mens' Maarten van Rossem (77) is niet bepaald fan van kindergroep K3. Dat laat hij op niet al te subtiele wijze weten in het quizprogramma van de NPO.

"Ik vind het ook voor kinderzielen verschrikkelijk"

Tijdens de collectieve geheugenronde wordt een stuk van de K3-videoclip 'MaMaSé!' getoond, en Maarten zou Maarten niet zijn als hij daarop niks te zeggen heeft. "Zal ik me maar van commentaar onthouden?" begint de Amerika-deskundige.

"Maarten, dit was voor de jongeren onder ons", stelt presentator Philip Freriks, maar dat mag niet baten. Maartens reactie: "Ik vind het ook voor kinderzielen verschrikkelijk. Dan begint de schimmel op het brein die later tot allerlei verschrikkelijke processen leiden." Boekenrecensent Lidewijde Paris probeert zijn woorden nog te nuanceren: "Hier is nog iets tegen te zeggen. Want én bewegen én tekst onthouden én die pasjes nadoen, ik denk dat dat voor een jonge kindergeest nog best een goede coördinatie-ontwikkeling is." 

Toch is Maarten niet overtuigd; wanneer zijn 4-jarig kleinkind naar K3 zou luisteren, volgen er direct strenge maatregelen, laat hij weten.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem: 'Zus kon niet mee voor show door ziekte'

Inmiddels is het nieuwe seizoen van De Slimste Mens volop losgebarsten en hebben de eerste bekende Nederlanders alweer het veld moeten ruimen. Eén ding blijft ook dit seizoen onveranderd en dat is Maarten die weer helemaal zwart gekleed plaatsneemt in zijn jurystoel. Waarom hij eigenlijk altijd voor zwart gaat? Dat legt hij uit in onderstaande video.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem sneert naar CDA-politicus Wopke Hoekstra in De Slimste Mens

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

01:56