Entertainment

Heideroosjes brengt nieuwe elpee uit

26 juli 2021 22:19 Aangepast: 27 juli 2021 07:48
Heideroosjes Beeld © ANP

De Limburgse punkband Heideroosjes komt binnenkort met nieuwe muziek, meldt de band op Instagram. Ze hebben acht nieuwe songs gemaakt en brengen vanaf 13 augustus iedere week een nieuw nummer uit.

"We gaan in winterslaap en we bepalen zelf of en wanneer we weer wakker worden"

'Covid-shit kan Pukkelpop kapot maken maar het krijgt mijn creativiteit niet klein. Sterker: het levert inspiratie op!' schrijft zanger Marco Roelofs. De band zou optreden op het Belgische muziekfestival, dat vorige week werd uitgesteld naar volgend jaar vanwege de coronapandemie.

Vanaf 24 september zijn alle liedjes te beluisteren en komt er ook een elpee uit. De titel van de plaat is INFOCALYPS, schrijft Marco.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Punkband Heideroosjes geeft laatste concert in Paradiso

Vorig jaar bracht de band voor het eerst in ruim acht jaar nieuwe muziek uit. De punkband onderbrak de aangekondigde "winterslaap" voor de release van de single 2020, 'De Tering!'.

Het viertal was in 2012 gestopt met toeren en keerden vanwege hun dertigjarig bestaan in 2019 voorlopig eenmalig terug met een serie jubileumconcerten. 'We gaan in winterslaap en we bepalen zelf of en wanneer we weer wakker worden', zei zanger en gitarist Marco na afloop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heideroosjes vieren jubileum in de Melkweg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore