Ga naar de inhoud
Entertainment

Diederik Gommers ziet festivalseizoen somber in

Diederik Gommers Beeld © ANP

Diederik Gommers (57) denkt dat de kans bestaat dat het festivalseizoen niet in augustus van start kan gaan. Volgens de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care is het verstandiger om de regels pas los te laten als iedereen die het wil volledig is gevaccineerd en dat moment verwacht hij pas in september.

"Als je zou zeggen dat Lowlands een maand later kan, dan heb ik een beter gevoel dat het kan lukken"

Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld Lowlands, dat van 20 tot en met 22 augustus gepland staat, niet kan doorgaan. "Ik ga er niet over, maar het is een moeilijk besluit. Er moet ergens besloten worden of er dan al een hoog genoeg percentage van de mensen gevaccineerd is en het dan veilig is om met een groot aantal mensen samen te komen", zegt de ic-arts in de Vraag het Gommers-podcast van BNR.

Diederik
Lees ook:
Diederik Gommers wint Best Social Award

Een maatregel die volgens Diederik tijdens een meerdaags festival zou kunnen worden genomen, is dat ook gevaccineerde bezoekers worden getest. "Dat betekent dat je iedere dag iedereen moet testen. Het is te organiseren. Voor alles is een oplossing." Wel lijkt het de ic-arts een beter idee als Lowlands wordt verplaatst. "Als je zou zeggen dat Lowlands een maand later kan, dan heb ik een beter gevoel dat het kan lukken."

Diederik Jekel: 'Als je je kan laten vaccineren, is dat verstandig'

04:41
Lowlands-directeur
Lees ook:
Lowlands-directeur blij met proeffestival: 'Mensen gingen los'

De organisatie van Lowlands gaat er vooralsnog vanuit dat het festival doorgaat, maar wil wel graag duidelijkheid van de overheid. Eerder werd bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus niet doorgaan. Dat betekent dat Lowlands slechts een week heeft als na die datum festivals weer plaats mogen vinden.