Ga naar de inhoud
Entertainment

Viktor Brand ligt niet wakker van fusie RTL en Talpa: 'Onvermijdelijk'

viktor brand Beeld © ANP

Viktor Brand (50) had geen interesse om in 2016 de SBS6-versie van 'Rad van Fortuin' te presenteren. De presentator deed een screentest maar bedankte voor de spelshow, die uiteindelijk door André Hazes Jr. (27) werd gepresenteerd.

"Je zult gaan zien dat er een aantal zenders worden samengevoegd die nu een beetje dubbelen"

"Daar heb ik ooit een test voor gedaan omdat men dat graag wilde. Toen heb ik gezegd: Ik doe die test omdat jullie dat graag willen. Maar weet wel dat als ik het word, dat we dan een probleem hebben, want dan moeten we echt heel lang praten voordat ik dit wil doen", vertelt de presentator aan Lex Gaarthuis in de Radio 10-podcast De 10 Van.

"Ze wilden me toen toch nog in die rol zien. Maar uiteindelijk heb ik dat niet gedaan." Waarom hij de klus uiteindelijk weigerde, zegt hij niet.

Viktor
Lees ook:
Viktor Brand deelt salaris niet ondanks eigen show rond dat thema

De presentator vindt wel dat je goed moet nadenken voordat je nee zegt. "Want het is wel je werk en je wordt goed betaald door SBS." Maar hij doet naar eigen zeggen zoveel klussen 'dat ze mij nooit kunnen betichten van werkweigering'.

Voor de voorgenomen fusie tussen SBS en RTL vreest de presentator niet. "Het is uiteindelijk onvermijdelijk. Je zult gaan zien dat er een aantal zenders worden samengevoegd die nu een beetje dubbelen. Wat dat voor de presentatoren gaat betekenen; ik heb geen idee, maar ik maak me geen zorgen."

Rob Goossens: 'RTL en Talpa gaan ook presentatoren delen'

03:40
Viktor
Lees ook:
Viktor Brand ligt niet wakker van sneer Johan Derksen