Entertainment

Pukkelpop gaat niet door, Lowlands nog onzeker

23 juli 2021 12:08 Aangepast: 23 juli 2021 13:12
Pukkelpop Beeld © ANP

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg heeft nog besluit genomen over het wel of niet doorgaan van het festival. Vrijdag maakte de organisatie van het Belgische festival Pukkelpop, die veel artiesten 'deelt' met Lowlands, bekend het te verplaatsen naar volgend jaar.

"Ik heb geen nieuws totdat de overheid duidelijkheid verschaft"

"Ik heb geen nieuws totdat de overheid duidelijkheid verschaft. Alle informatie ligt bij haar op tafel", aldus Eric tegen het ANP. "We wachten op een beslissing."

Pukkelpop gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Maandag werd in België het Covid Safe Ticket aangekondigd; het bewijs waarmee gevaccineerde en negatief geteste bezoekers vanaf 13 augustus toegang krijgen tot grote evenementen. Voor niet-gevaccineerde bezoekers zou de maatregel betekenen dat ze zich tijdens het festival meerdere keren moeten laten testen. Dat is niet haalbaar, aldus de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Festival Pukkelpop verplaatst naar volgend jaar vanwege corona

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten tijdens de coronapersconferentie bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus niet doorgaan. Lowlands staat gepland voor 20 tot en met 22 augustus in Biddinghuizen en valt daarmee net buiten de periode van de aangescherpte maatregelen. De organisatie eist duidelijkheid, omdat er maar een week zit tussen de nieuwe maatregelen en het festival zelf.

Acts als Liam Gallagher, Balthazar, 2manydjs live en Lianne La Havas zouden op beide festivals optreden. Verder staan onder meer Stormzy, The Chemical Brothers en The Kooks op het affiche van Lowlands.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wereldrecord grootste lasershow wereldwijd verbroken door Pukkelpop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore