Entertainment

Koningspaar wenst olympiërs succes: 'Wij volgen de wedstrijden'

23 juli 2021 10:55

Koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) staan erom bekend fervent sportfanaten te zijn. Als het kan, zitten ze in het publiek bij een wedstrijd van 'oranje' sporters. Normaliter zouden ze ook afreizen naar Tokio voor de Olympische Spelen, waarvan de opening vandaag plaatsvindt, maar door corona kan dat niet. Toch wenst het koningspaar de sporters succes.

"Geniet van jullie deelname"

'Ook al kunnen wij niet in Tokio zijn, wij zullen jullie wedstrijden volgen en hebben alle vertrouwen in een mooie en succesvolle spelen', schrijft het koningspaar op hun officiële Instagram-kanaal. 'Nederland kijkt uit naar jullie prestaties. Geniet van jullie deelname.' 

Nederland doet dit jaar met een recordaantal van ruim 300 sporters mee aan de Olympische Spelen. Het vorige record werd gezet tijdens de vorige editie, in 2016 in Rio de Janeiro. Toen gingen 242 atleten mee.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Olympische droom Sherida Spitse spat uiteen

Candy Jacobs, skateboarder in de Nederlandse ploeg, testte positief op het coronavirus. Onze Fatima Moreira de Melo sprak haar daarover en noemde het uiteen spatten van Candy's olympische droom 'verschrikkelijk'. Meer hierover zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

'Antiseksbedden' in olympisch dorp? Welnee, bewijst deze Ierse atleet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore