Ga naar de inhoud
Entertainment

Soundos el Ahmadi over Jim Bakkum: 'In élke bloody film'

Soundos el Ahmadi Beeld © ANP

Cabaretière Soundos el Ahmadi (39) straalt sinds deze week in de nieuwe komedie 'Meskina', waarin een Marokkaanse vrouw de hoofdrol speelt. De film was een idee van haarzelf en zakenpartner en goede vriendin Chafina ben Dahman. In een interview met 'de Volkskrant' vertelt Soundos dat ze met de film vooral wil laten zien dat stereotypen niet hoeven te kloppen.

"'Mensen uit Groningen gaan zich niet met jullie identificeren', zeiden ze"

Vandaar dat ze zich vaak stoort aan typische Nederlandse bioscoopfilms: "In romantische komedies worden de personages gedehumaniseerd, alles is vooroordeel bevestigend. Als je ze al ziet, is een Marokkaan crimineel, een Surinamer een player en een homoseksuele man een accessoire – verschrikkelijk. En lui."

Soundos wilde de stereotyperingen met haar eigen film Meskina dan ook graag doorbreken, maar dat ging nog niet zo makkelijk. Veel productiebedrijven geloofden er namelijk niet in: "'Mensen uit Groningen gaan zich niet met jullie identificeren', zeiden ze. Niet met Marokkaanse vrouwen. Maar waarom zou ik me wel moeten identificeren met Jim Bakkum dan? In élke bloody film?" aldus de cabaretière. 

De film is uiteindelijk na maanden rondzeulen tot stand gekomen omdat haar zakenpartner in zee ging met productiebedrijf NewBe. 

Soundos
Lees ook:
Soundos heeft boodschap aan haters: 'Vind mezelf geweldig en knap'

Soundos was zelf overigens actief betrokken bij de casting, waarbij de focus lag op 'goede, gezellige mensen met veel talent'. Ook Bilal Wahib heeft een rol. De 22-jarige artiest raakte in maart in opspraak toen hij in een live Instagram-sessie een minderjarige jongen vroeg tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

Na dit incident lieten veel partijen de acteur en zanger vallen, maar Meskina is vermoedelijk de eerste keer dat hij weer met nieuw werk verschijnt. "Het is op geen enkel ogenblik een gesprek geweest om hem weg te knippen of wat dan ook", vertelde Soundos daar vorige week over. De opnames waren bovendien lang voordat het incident plaatsvond al klaar. "De focus ligt bovendien bij de powervrouwen in de film."

De trailer van de komedie is hieronder te zien. 

Soundos
Lees ook:
Soundos vlak voor tv-programma onwel: 'Voelt zich weer goed'