Ga naar de inhoud
Entertainment

Courteney Cox is de enige van Friends zonder Emmynominatie

Beeld © ANP

Courteney Cox (57) gaat als één van de producenten van de 'Friends'-reünie op voor een Emmy, maar dat is slechts een kleine pleister op een grote wond. "Dit was niet de Emmy waar ik altijd op hoopte, om eerlijk te zijn", vertelt de actrice aan 'Entertainment Weekly'.

"Toen ik op een gegeven moment de enige was zonder, was dat toch pijnlijk"

Cox is de enige Friends-acteur die nooit werd genomineerd voor een Emmy voor haar werk in de serie. David Schwimmer en Matthew Perry kwamen ieder één keer in aanmerking voor de belangrijke televisieprijs, de andere acteurs - Matt LeBlanc, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow - zelfs meerdere malen. Kudrow en Aniston wonnen het beeldje allebei één keer.

Courteney
lees ook:
Courteney Cox strikt Ed Sheeran voor hét Friends-dansje

In juni vertelde Cox in de radioshow van Howard Stern dat het voor haar destijds best wrang was dat zij nooit genomineerd werd voor een Emmy. "Ik was blij voor alle anderen, maar toen ik op een gegeven moment de enige was zonder, was dat toch pijnlijk."

Fans
lees ook:
Fans worden wild: Courteney Cox doet oude scène uit Friends na

Special Friends: The Reünion gaat in september op voor vier Creative Arts Emmy's; die voor beste special, beste regie van een special, beste belichting en beste record. Ondanks dat dit kleinere categorieën zijn die niet worden uitgereikt tijdens de Emmy-ceremonie op 19 september, is Cox toch trots op die waardering. "Ik ben erg blij dat de reünie die erkenning krijgt, want het was fantastisch", aldus de actrice, die alle eer geeft aan regisseur Ben Winston. "De nominatie is voor hem en zijn crew, want zij hebben een geweldige prestatie geleverd."

Meer over die Friends-reünie zie je hieronder:

Eric de Munck over reünie Friends: 'Wat kilootjes erbij'

04:21
Bron: ANP / RTL Boulevard