Entertainment

Law & Order-acteur aangeklaagd voor moord op klaarlichte dag

20 juli 2021 13:07
Beeld © Virginia Sherwood/NBC

Het ziet ernaar uit dat de 41-jarige Isaiah Stokes nog maar kort van zijn vrijheid kan genieten. De 'Law & Order: SVU'-acteur wordt aangeklaagd voor de moord op een 37-jarige man in februari.

De acteur wordt aangeklaagd voor verboden wapenbezit en second degree murder, wat inhoudt dat het slachtoffer overlijdt na een gewelddadige daad. Dat schrijft Vanity Fair. Op videobeelden van de bewuste dag is te zien hoe Isaiah een voertuig verlaat en het vuur opent op een geparkeerde witte Jeep, waarbij het slachtoffer wordt geraakt. Isaiah zou elf keer geschoten hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Law & Order-acteur verdacht van moord

De fatale schietpartij vond plaats op klaarlichte dag in Queens, een wijk in New York. De vertegenwoordigers van de acteur hebben niet publiekelijk gereageerd. Ook is nog onbekend wat het motief van de schietpartij is.

"De beklaagde wordt beschuldigd van het lossen van bijna elf schoten tijdens deze brutale schietpartij in de middag", aldus de officier van justitie van Queens, Melinda Katz. "Geweld met wapens komt maar al te vaak voor in onze buurten. We zullen niet toestaan ​​dat het de norm wordt.”

Mocht Isaiah veroordeeld worden, dan staat hem een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar te wachten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Law & Order: SUV terug met drie nieuwe seizoenen

Bij een veroordeling schaart Isaiah zich bij een select gezelschap van boefjes die aan Law & Order hebben meegewerkt. In 2015 werd Law & Order-regisseur Jace Alexander gearresteerd op verdenking van bezit en delen van kinderporno. Hij kreeg tien jaar voorwaardelijk. 

Michael Jace, die jarenlang vooral rollen als politieman speelde, werd in 2014 opgepakt voor de moord op zijn vrouw. Hij kreeg een gevangenisstraf van 40 jaar opgelegd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore