Entertainment

Na bijna 50 jaar verschijnt VIVA voor laatste keer

20 juli 2021 03:53 Aangepast: 20 juli 2021 08:15
Viva Beeld © ANP

De laatste editie van vrouwenweekblad 'VIVA' verschijnt dinsdag. Het tijdschrift bestond bijna vijftig jaar. Uitgeverij DPG Media stopt met 'VIVA' omdat het aantal abonnementen de laatste jaren sterk was gedaald.

"Het was jarenlang hét vrouwenblad dat opkwam voor alle jonge vrouwen"

VIVA verscheen voor het eerst op 7 oktober 1972 en schreef over onder andere werk, relaties en emancipatie. Ook VIVA Mama en Viva.nl worden stopgezet. DPG Media heeft besloten het populaire forum van VIVA wel in de lucht te houden, nadat de uitgeverij veel berichten had binnengekregen van mensen die hierom vroegen. Hoe het forum er nu uit komt te zien wordt nog bekeken, laat een woordvoerder weten.

"Ik kijk met veel respect terug op de (maatschappelijke) successen van VIVA en ik dank hiervoor al haar makers", zegt Joyce Nieuwenhuijs, directeur magazines bij DPG Media. "Het was jarenlang hét vrouwenblad dat opkwam voor alle jonge vrouwen, taboes bespreekbaar maakte en bekend was van 'AnyBody', waarin lezers zich letterlijk blootgaven." Voor deze rubriek lieten vrouwen en mannen hun naakte lichaam fotograferen, waarna hun foto onherkenbaar werd geplaatst. In een bijgevoegd interview vertelden ze over hun lichaam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouwenblad VIVA na 50 jaar uit de schappen gehaald

Debby Gerritsen, hoofdredacteur van VIVA, schrijft op de website dat ze trots is op wat VIVA heeft bereikt. "Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tijdschrift L’HOMO. stopt er na elf jaar mee

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore