Entertainment

Tim Hofman reageert op sneer Marc-Marie Huijbregts: 'Geen messiascomplex'

19 juli 2021 16:04 Aangepast: 19 juli 2021 16:14
Beeld © ANP

Marc-Marie Huijbregts (56) doet in de meest recente aflevering van zijn podcast 'Marc-Marie en Aaf Vinden Iets' een aantal pittige uitspraken over Tim Hofman (33). De cabaretier vindt namelijk dat de presentator een jezuscomplex heeft en zich schuldig maakt aan culturele toe-eigening van de homocultuur.

"Ik ben wel een Vlaardingse provinciaal met een doodhekel aan scheve machtsverhoudingen"

In de podcast legt co-host Aaf Brandt Corstius uit dat Tim een interview heeft gegeven in de Esquire. "Dat is natuurlijk, omdat het ook een beetje over mannelijkheid en vrouwelijkheid gaat en hij ook wel eens naar een première gaat in een jurk", aldus Aaf. Marc-Marie vindt daar het zijne van: "Nou, waar hij tegenaan schurkt is dat het wel een beetje cultural appropriation van homo’s is. Ik vind dat hij een beetje…"

"Hij steelt de stijl van homo’s?" vraagt Aaf daarop. "Ja", zegt Marc-Marie vervolgens. "Hij moet het vooral ook allemaal doen dat metroseksuele zeg maar, maar het is voor hem natuurlijk veel makkelijker… Snap je? Het is een beetje net alsof je wit bent en dan je haar in dreadlocks gaat doen en zegt: 'Ja, dat vind ik lekker.'"

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Met déze wereldster wil Tim Hofman het doen: 'Zwak voor haar'

Daarna vertelt Marc-Marie dat hij van mening is dat Tim een jezuscomplex heeft. "Die zou het liefst op een ezeltje ergens in Utrecht binnenkomen met: hosanna, hosanna. Dat iedereen eromheen hangt." Zo vindt Marc-Marie het nonchalant dat Tim in het Esquire-interview zegt: 'Nu maak ik me druk over de Oeigoeren.'

"Het klinkt een beetje van: 'Ja, deze middag maak ik me druk over de Oeigoeren.' Of misschien wel elke zomer of het begin van elke week ofzo", aldus Marc-Marie.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Marc-Marie Huijbregts hit bij onze zuiderburen

Tim heeft inmiddels uitgebreid gereageerd op de uitspraken van Marc-Marie. 'Ik heb geen messiascomplex, net als het overgrote deel van alle opiniemakers, dopamineverslaafden en platformbenutters hier. Ik ben wel een Vlaardingse provinciaal met een doodhekel aan scheve machtsverhoudingen, taboe’s en onderdrukkende constructen', schrijft hij op Twitter.

Ook op het verwijt over culturele toe-eigening reageert de presentator. 'Ik snap het punt, ik vind kleding linken aan geaardheid alleen niet the way to go; evengoed als kleding linken aan gender. Sterker nog, dat idee zit evengoed heteromannen in de weg wat mij betreft.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore