Entertainment

Ex Raymond van Barneveld doet haar verhaal: 'Had de eer aan mezelf moeten houden'

19 juli 2021 18:01 Aangepast: 19 juli 2021 20:46
Silvia Walraven Beeld © Instagram @silviawalraven

Een scheiding, alcoholverslaving, een overval én het overlijden van haar geliefde vriend Piet: de 55-jarige Silvia Walraven, de ex van Raymond van Barneveld (54), heeft de afgelopen drie jaar heel wat voor haar kiezen gehad. In de nieuwe editie van 'LINDA.' vertel ze nu haar hele verhaal.

"Ik wilde ten koste van mezelf mijn gezin gelukkig houden"

Na bijna 25 jaar huwelijk kwam het verzoek om een scheiding voor Silvia onverwachts. Hoewel haar relatie met darter Raymond van Barneveld de nodige ups en downs kende, had ze geen enkel idee dat Barney ondertussen een nieuwe liefde aan de haak had geslagen. Silvia kreeg nota bene pas lucht van de situatie toen er foto's van de zoenende darter werden vertoond op televisie. 

"Raymond gaf als verklaring dat hij bang was dat ik weer aan de drank zou gaan, als ik het had geweten. Joh. Het maakt niet uit hoevéél sneeuw er op een ijsberg ligt, er lag al sneeuw op", aldus Silvia. "Na de haat heb ik het hem en Julia vergeven. Vergeten doe ik het niet, maar als zij goed is voor mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, dan heb ik er vrede mee."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Geen pijl op te trekken: Raymond van Barneveld gaat weer darten

Er gingen al jaren verhalen over Raymond die de bloemetjes buiten zou zetten met anderen vrouwen, maar Silvia koos ervoor deze te negeren - al waren er genoeg aanwijzingen. "Het is makkelijker om de kroon eraf te halen, dan erop te zetten", vertelt ze hierover in het tijdschrift van Linda de Mol. Toch kon ze niet meer om de situatie heen toen de vriend van een Molukse vrouw met wie Barney ooit een onenightstand had gehad wraak kwam nemen en het gezin chanteerde met een vermeende sekstape. Silvia: "Achteraf had ik eerder de eer aan mezelf moeten houden. Maar ik wilde ten koste van mezelf mijn gezin gelukkig houden. Ik denk een mix van verlatingsangst en angst voor het onbekende."

Uiteindelijk zorgde de buitenechtelijke activiteiten van de darter ervoor dat Silvia begon met drinken, al geeft ze haar ex hier niet de schuld van: "Ik pakte zélf die drank. Maar ik was zielsongelukkig. Ik wilde wel leven, maar dat leven niet meer voelen. Een glas wijn verdoofde. Dan piekerde ik niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriend van ex-vrouw Raymond van Barneveld overleden

Tot overmaat van ramp werd er bij Silvia, net op het moment dat ze haar leven weer een beetje op de rit had, ingebroken. "Op de eerste etage werd ik tegengehouden door twee criminelen. Ze trokken aan mijn haren en sleurden me de trap af", vertelt ze openhartig over die nacht. Beneden wachtte nog een derde inbreker op haar en werd ze bedreigd met een pistool.

"Ik wilde onder geen beding dat ze dierbare sieraden en spullen van de kinderen zouden stelen", weet ze zich nog te herinneren. "Ook heb ik ze alleen de autosleutel gegeven van de leaseauto, niet van Raymonds Mercedes. Het gekke is dat ik dit al in mijn hoofd had zitten. Ooit had ik helemaal uitgedokterd wat ik zou doen bij een inbraak. Ik heb precies dat scenario uitgevoerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendin Raymond van Barneveld: ‘Ik was in shock’

Het hele interview met Silvia lees je vanaf woensdag in de nieuwste LINDA..

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore