Ga naar de inhoud
Entertainment

Britt Dekker boos om vergelijking Anne Frank: 'Wat een dwazen'

Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker (29) heeft, net als meerdere mensen, gereageerd op een foto die momenteel op sociale media circuleert van een protest tegen de coronamaatregelen. Te zien is hoe mensen met Jodensterren bordjes omhoog houden met daarop teksten als 'Wie wordt de nieuwe Anne Frank' en 'quarantainekamp' in plaats van concentratiekamp, dat doorgestreept is.

"Joke die zonder testbewijs niet meer zes keer mag opscheppen in ‘n all inclusive hotel"

De presentatrice maakt zich er op Twitter boos over. 'Wat een dwazen. Deze vergelijking met Anne Frank? Een kind dat werd afgevoerd naar een concentratiekamp, de meest vreselijke dingen gezien heeft om vervolgens te sterven vergelijken met Joke die zonder testbewijs niet meer zes keer mag opscheppen in ‘n all inclusive hotel', aldus Britt.

Britt
Lees ook:
Britt Dekker biedt hulp aan in Limburg voor dieren in nood

Haar opmerking kan op veel goedkeuring rekenen. 'Soms is Britt gewoon degene die het het beste kan verwoorden', schrijft comédienne Claudia de Breij bijvoorbeeld inhakend op de tweet van Britt. Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars kan er in een eigen bericht ook met zijn hoofd niet bij. 'Over mentaliteit gesproken. Ranzig dit.'

Humberto
Lees ook:
Humberto nodigt Britt Dekker uit als commentator paardensport

Ondertussen maakt Britt zich ook zorgen over de situatie in Limburg. Ze maakt zich vooral hard voor het redden van dieren in de regio die nu wordt getroffen door het hoge water.

Britt Dekker over geven van hulp: 'Dieren zaten in acute nood'

00:59