Ga naar de inhoud
Entertainment

Marlijn Weerdenburg: 'Bijna niet gehuild na overlijden moeder'

Marlijn Weerdenburg Beeld © ANP

Marlijn Weerdenburg (38) heeft in het begin amper een traan gelaten bij het overlijden van haar moeder. Vijftien dagen voor de geboorte van haar tweede kind overleed de moeder van de actrice en zangeres na een kort en plotseling ziekbed. 'Ik ben een heel emotioneel mens, een makkelijke huiler - ik jank ook graag. Dat gebeurde maar niet', vertelt Marlijn zaterdag in 'AD'.

"Zwangeren in bijvoorbeeld een oorlogssituatie, voelen lichaam en geest: je moet nu voor je kind zorgen"

Volgens haar ging alle energie naar de zorg van haar zoon. 'Dat vertelde mijn verloskundige ook: bij zwangere vrouwen die zoiets ergs meemaken, maar ook zwangeren in bijvoorbeeld een oorlogssituatie, voelen lichaam en geest: je moet nu voor je kind zorgen.' Haar zoontje Sammie werd thuis geboren na een 'droombevalling'.

Marlijn
Lees ook:
Marlijn Weerdenburg vernoemt zoontje naar pas overleden moeder

'Het mooie vind ik: mijn moeder was altijd kalm en in balans, zelf was ik lang ongedurig', aldus de zangeres, die vanaf dit najaar de hoofdrol in de musical Diana & Zonen speelt. Door haar vriend Paul Broers is ze naar eigen zeggen al rustiger geworden. 'Maar nu lijkt het helemaal alsof ik die eigenschappen van mijn moeder heb overgenomen.'

Haar zoontje Sammie is vernoemd naar haar moeder. Hij heeft de naam Sammie Johan Willempje Broers. Johan, zijn tweede naam, komt van haar schoonmoeder Johanna. De derde naam van het jongetje, Willempje, is een verwijzing naar Marlijns moeder.

Bevallen
Lees ook:
Bevallen Marlijn Weerdenburg stelt zoontje voor aan de wereld