Entertainment

Elize lanceert bijzondere clip met Oranjeleeuwinnen

15 juli 2021 08:00 Aangepast: 15 juli 2021 09:22
EliZe Beeld © ANP

In samenwerking met de Oranjeleeuwinnen en de KNVB heeft zangeres Elize (38) een nummer gemaakt dat als anthem wordt gebruikt voor de olympische campagne van de voetbalsters. Het nummer is onderdeel van de KNVB-campagne Light It Up, die de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman (51) moet ondersteunen op weg naar goud tijdens de Spelen in Tokio.

"Het nummer sluit perfect aan bij hoe de Oranjeleeuwinnen de afgelopen jaren hebben gepresteerd"

Op 21 juli speelt Oranje tegen Zambia haar eerste wedstrijd op de Olympische Spelen, maar voordat het zover is lanceren zij op zaterdag 17 juli eerst een speciale videoclip bij het nummer 'Shoot Me Down (Light It Up)'. Elize maakte in mei al een eerste versie van het nummer, maar speciaal voor de Oranjeleeuwinnen is er nu een zogeheten 'extended version' uitgebracht met de clip waarin de speelsters een belangrijke rol spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres EliZe maakt comeback, maar komt 'nooit van Tietenlied af'

''Shoot Me Down (Light It Up)' is een nummer dat gaat over sterke en krachtige vrouwen en het vieren van successen. Toen ik dit nummer wilde uitbrengen moest ik gelijk denken aan de OranjeLeeuwinnen', zegt Elize in een verklaring. 'Het nummer sluit perfect aan bij hoe de OranjeLeeuwinnen de afgelopen jaren hebben gepresteerd en zich hebben gepresenteerd.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres EliZe maakt comeback met nieuw nummer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore