Entertainment

Scheiding Harvey Weinstein en Georgina Chapman eindelijk rond

14 juli 2021 03:57 Aangepast: 14 juli 2021 06:58
Beeld © ANP

Nadat Harvey Weinstein (69) en zijn vrouw Georgina Chapman (45) in januari 2018 via hun advocaten met elkaar in conclaaf gingen wat betreft de afhandeling van hun scheiding, heeft het hooggerechtshof in New York nu een definitieve punt achter hun huwelijk gezet. De twee zijn officieel uit elkaar, meldt 'Page Six'.

Chapman huurde een juridisch 'powerduo' om haar zaken te behartigen en dat blijkt een goede beslissing te zijn geweest. Nadat ze in 2017 uitvond dat haar man zich jarenlang stelselmatig vergreep aan verschillende actrices, en sommige van hen zelfs verkrachtte, besloot ze resoluut Weinstein te verlaten. Chapman en Weinstein delen twee kinderen, India (10) en Dashell (8), over wie Chapman nu de volledige voogdij heeft. Daarbij dient Weinstein zijn ex zo'n 17 miljoen euro te betalen, bovenop een jaarlijkse toelage van 350.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Harvey Weinstein wordt overgedragen aan Californië

Ook krijgt Chapman hun miljoenenpand dat gelegen is in de New Yorkse wijk West Village en hun vakantiehuis in de Hamptons, ter waarde van ruim 10 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore