Ga naar de inhoud
Entertainment

Romy Monteiro vraagt aandacht voor seksuele uitbuiting met lied

Romy Monteiro Beeld © ANP

Romy Monteiro (28) brengt in augustus een speciale versie van het nummer 'This Girl is on Fire' van Alicia Keys uit om aandacht te vragen voor seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes wereldwijd. Het liedje is onderdeel van de nieuwe campagne van Free a Girl, waar de zangeres sinds vorig jaar ambassadeur van is. Het is opgenomen in een leeg Concertgebouw in Amsterdam.

"Wereldwijd zijn er twee miljoen kinderen die in zo’n situatie leven"

"Ik draag het liedje op aan Luna, die door Free a Girl is bevrijd uit een bordeel in Thailand", vertelt Romy in gesprek met het ANP. Luna staat symbool voor anderen die in dezelfde situatie zitten en is voor de zangeres een bron van inspiratie. "Zij heeft sinds haar bevrijding haar leven helemaal weten om te turnen. Ze is een cursus Sales gaan doen en is toen een eigen kledingbedrijfje begonnen. Nu wil ze meer cursussen volgen en modeontwerpster worden. Het is zo inspirerend om te zien hoe zij heel erg in haar kracht is gaan staan en nu een zakenvrouw is. Ze is echt ‘on fire’."

Vertrekt
lees ook:
Vertrekt Romy Monteiro binnenkort uit Goede Tijden, Slechte Tijden?

Net als Romy droegen ook Glennis Grace, DI-RECT en Niels Geusebroek voor This Song Will Free a Girl een aangepaste versie van een bekend nummer op aan een meisje dat nog vast zit of is gered uit een situatie van seksuele uitbuiting. Alain Clark en Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2, hebben voor de gelegenheid een duet opgenomen.

Met de campagne hoopt Romy op meer bewustzijn. "Wereldwijd zijn er twee miljoen kinderen die in zo’n situatie leven maar daar zijn maar heel weinig mensen zich van bewust", legt ze uit. "Hoe meer mensen hier over weten, hoe meer hulp en begrip er komt. Er zijn meer donaties nodig om de meisjes daaruit te halen."

Romy
lees ook:
Romy Monteiro geniet van rol GTST, maar moet wel 'bijbenen'

Romy hoopt met de liedjes, waarvan er vanaf 19 augustus wekelijks een uitkomt, mensen te raken en te inspireren. "Het zou mooi zijn als er meiden luisteren die denken: ik ga doneren", zegt ze. "Of dat het ze bijvoorbeeld op het idee brengt om iets te gaan studeren waarmee ze dit probleem kunnen aanpakken. Maar ook al door alleen naar het nummer te luisteren help je. Alle opbrengsten gaan direct naar Free a Girl." Grappend: "Dus zet maar op repeat, zou ik zeggen."