Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan 100 dagen psychiatrie in

Tim den Besten en Nicolaas Veul Beeld © ANP

Tim den Besten (34) en Nicolaas Veul (37) gaan een nieuwe documentaireserie maken. De VPRO-programmamakers dompelen zich na 100 dagen voor de klas vanaf oktober 100 dagen onder in de wereld van de psychiatrie, maakte de omroep donderdag bekend.

In 100 dagen in je hoofd gaan de twee als bijzonder stagiair aan de slag in een psychiatrische kliniek in Eindhoven. Nicolaas loopt mee op een afdeling met chronisch psychisch zieken die uiteenlopende diagnoses hebben. Tim werkt op een afdeling waar mensen met een lichte verstandelijke beperking hun psychische problemen proberen te boven te komen. Ze worden daarbij begeleid door ervaren hulpverleners.

De makers proberen zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de wereld van mensen die kampen met psychoses en aandoeningen als schizofrenie, ernstige vormen van borderline en autisme. Wat gaat er in hun hoofden om? Hoe is het om stemmen in je hoofd te horen? Maar ook: verschillen we eigenlijk wel zo veel van ze?

Tim
Lees ook:
Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan nieuw experiment aan

100 dagen in je hoofd is vanaf 21 oktober zes weken lang te zien op NPO 3. Tim en Nicolaas waren samen eerder te zien in Oudtopia, waarvoor ze een maand in een verzorgingshuis woonden, en Superstream Me, een psychologisch experiment waarin zij achttien dagen hun leven non-stop streamden. Voor hun serie 100 dagen voor de klas kregen ze een speciale vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf.

Tim
Lees ook:
Tim den Besten en Nicolas Veul krijgen eervolle vermelding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore