Ga naar de inhoud
Entertainment

Politie start nieuw onderzoek naar moord door info Peter R.

Peter R. de Vries Beeld © ANP

De politie doet opnieuw onderzoek naar de zaak van de in 1995 om het leven gebrachte Sjaak Gerwig, omdat de afgelopen periode nieuwe informatie over de moord is binnengekomen. De politie meldt dat de dinsdag neergeschoten Peter R. de Vries donderdag in RTL Boulevard uitgebreid in zou gaan op de zaak van Gerwig. De politie stond hierover in nauw contact met de 64-jarige misdaadverslaggever.

De toen 18-jarige Sjaak Gerwig werd in 1995 dood gevonden in het water bij Laagraven tussen Utrecht en Houten. Indertijd was daar vlakbij een homo-ontmoetingsplaats. De Utrechter was op zijn hoofd geslagen. De dader is nooit gevonden.

Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft de politie de zaak heropend. Zo doet ze nu uitgebreid onderzoek naar het scenario dat Gerwig een financieel conflict had met iemand in de wijk waar hij woonde. Dit zou de aanleiding kunnen zijn geweest voor het om het leven brengen van de Utrechter. Het was al bekend dat hij de laatste maanden van zijn leven geregeld gokte.

Alles
Lees ook:
Alles over Stichting De Gouden Tip van Peter R. de Vries

De politie hoopt op basis van de nieuwe informatie op een doorbraak en probeert nog meer gegevens te verzamelen. Daarom komen er tv-uitzendingen over de zaak, posters langs de weg en deelt de politie verhalen van onder meer nabestaanden en rechercheurs in een speciale Opsporingsbijlage bij de Utrechtse internetkrant DUIC. Verder is de beloning voor de gouden tip in de zaak verhoogd naar 30.000 euro.

Bekijk
Lees ook:
Bekijk hier de uitzending in het teken van Peter R. de Vries