Ga naar de inhoud
Entertainment

Muziek André Rieu hielp André van Duin er doorheen

André van Duin en André Rieu Beeld © ANP

André van Duin (74) heeft in het jaar na het overlijden van zijn man Martin veel troost gevonden in de muziek van André Rieu (71). Dat zei de presentator en komiek in het Omroep MAX-programma 'Klassiekers met Kleinsma'.

"Ja natuurlijk, daar vind je wel steun en troost in. Dat is met muziek altijd"

Presentatrice Simone Kleinsma vroeg of muziek iets heeft kunnen betekenen in het verwerken van de dood van Martin, wat André beaamde. "Ja natuurlijk, daar vind je wel steun en troost in. Dat is met muziek altijd", zei hij.

Een specifiek troostliedje heeft de presentator niet. "Het is vooral veel instrumentale muziek en niet zo zeer met tekst. Het klinkt misschien gek, maar muziek van André Rieu vind ik wel een goed voorbeeld. Dat vind ik heel mooi. (...) Ik ben daar ook vaak met Martin geweest, dus als je daar weer naar toegaat denk je daar weer aan terug ja."

André
Lees ook:
André van Duin komt in oktober met eigen biografie

André sprak ook kort over zijn samenwerking met Danny Vera. Eerder dit jaar brachten de twee samen het nummer 'Voor Altijd' uit, dat over Martin gaat. "Maar ik heb de tekst wel onzijdig gelaten zodat het over een man of een vrouw kan gaan. Zo is het voor iedereen aanspreekbaar. Ik hoorde dat het momenteel veel op begrafenissen wordt gedraaid."

Het liedje vindt André "een mooi monument voor Martin". "Hij is veel te vroeg overleden, en nu heb je toch iets wat achterblijft."

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Beau steken loftrompet af over André van Duin

André van Duin over verlies Martin: 'Huil er nog elke dag om'

04:56