Ga naar de inhoud
Entertainment

Wilfred Genee schaamt zich voor gedrag Gordon: 'Narcistisch'

Wilfred Genee, Gordon Beeld © ANP

Wilfred Genee (54) heeft geen goed woord over voor Gordon (52). De radiomaker vindt dat zijn Talpa-collega buitengewoon narcistisch over zichzelf spreekt. Zo stelde hij in het BNR-radioprogramma 'The Friday Move'.

"De hele tijd dacht ik als ik dat soort dingen las: waarom moeten wij dit lezen?"

In Gordon, biografie van een entertainer gaat het niet alleen over de showbizzrellen waarbij hij betrokken was, ook de jeugd van de zanger komt uitgebreid aan bod. Zo was zijn vader alcoholist en het huwelijk van zijn ouders gecompliceerd. Hoewel het boek lange tijd in de bestsellerlijst stond, moet Wilfred er niets van weten.

"Dan vertelde hij weer dat hij zo enorm zwaar geschapen was, dan weer vertelde hij dat heel veel mensen hem als een intellectueel zagen en dat iedereen hem zó verschrikkelijk slim vond. De hele tijd dacht ik als ik dat soort dingen las: waarom moeten wij dit lezen?" deelt de Veronica-ster zijn mening op de radio.

Vertrek
Lees ook:
Vertrek Johan Derksen was geen verrassing voor Wilfred Genee

Volgens Wilfred is de biografie van Gordon het toppunt van narcisme, iets wat volgens hem plakt aan elke BN'er in ons land: "Wij hebben in dit vak allemaal last van een vorm van narcisme, misschien ook egocentrisme en een enorme hang naar bevestiging (...) Maar tegelijkertijd merk ik aan mezelf dat als ik dingen zou gaan vertellen over mezelf, ik daar heel ongemakkelijk van word."

Gerard
Lees ook:
Gerard in tegenstelling tot Johan Derksen wél voor emigratie Gordon

Het door Marcel Langedijk opgetekende levensverhaal van de presentator uit 2018, deed de afgelopen jaren al heel wat stof opwaaien. Veel mensen uit de omgeving van Gordon zijn op zijn minst gezegd niet blij met de manier waarop zij worden beschreven door de entertainer. Zo nam liedjesschrijver John Ewbank al afstand van de onthulling die Gordon in zijn biografie deed. Gordon beweert dat hij en Ewbank jaren geleden porno keken en daarbij masturbeerden.

Er staan niet alleen verhalen over John Ewbank in het boek van Goor, maar het bevat ook anekdotes over John de Mol, Erland Galjaard, Xenia Kaspers, Marc van der Linden, Winston Gerschtanowitz en Gerard Joling. 

Gordon lacht het leven weer toe na fikse tegenslagen

02:14
Gordon
Lees ook:
Gordon laat gastric bypass aan zijn neus voorbij gaan