Ga naar de inhoud
Entertainment

Hugo Kennis open over dipje in relatie: 'Hoop dat we eruit komen'

Hugo Kennis Beeld © Instagram @hugokennis

Hugo Kennis (35) is al jaren samen met zijn verloofde Sander Bos, maar hun relatie kent ups en downs. Helaas is er de afgelopen tijd sprake van een klein dipje. De tv-kok wil graag een taboe doorbreken en vertelt er daarom open over.

"Iedere relatie heeft ups en downs en we zitten even in een down"

Hugo is te gast in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed om het te hebben over een moment in zijn leven waarop hij dacht dat het nooit meer goed zou komen, maar stipt daarbij ook zijn relatiedipje met Sander aan. Niet omdat hij denkt dat het nooit meer goed zal komen, maar omdat hij juist hoopt dat het wél goedkomt.

De tv-kok en zijn verloofde hebben samen een huisje mét moestuin in Oostzaan - op fietsafstand van Amsterdam - maar Hugo woont momenteel in Amsterdam. "Iedere relatie heeft ups en downs en we zitten even in een down", vertelt Hugo. "Er zijn zoveel dingen waar een taboe overheen hangt en dat kun je maar op één manier doorbreken: door het te zeggen." De twee geven elkaar daarom even de ruimte.

"Ik hoop wel dat we eruit komen. Echt heel erg", aldus Hugo. "Ik hou echt van deze jongen."

Froukje
Zie ook:
Froukje de Both toont 'nieuw uiterlijk' aan collega Hugo Kennis

Het is niet de eerste keer dat Hugo een taboe doorbreekt door over zijn relatie te spreken. Eerder sprak hij er al over in een interview met Libelle. Hij en Sander bieden elkaar namelijk de ruimte om het spannend te houden, bijvoorbeeld door een derde persoon uit te nodigen. "Dat was toen even big news", vertelt hij nu. Het interview zorgde niet alleen voor een hoop media-aandacht, maar ook voor goede gesprekken met familie. "Eigenlijk kwam de coming out nu, twee jaar geleden", zegt hij over een gesprek tussen zijn verloofde en schoonmoeder.

De tv-kok hoopt vooral dat hij mensen kan steunen door open te spreken over zijn relatie. "Als ik één iemand kan helpen met waar ik en Sander vroeger mee hebben gezeten dan ben ik al tevreden." Hij kreeg na het interview in Libelle heel veel berichten van jonge jongens en meiden die in de kast zaten. "Het waren er honderden. Echt bizar."

Hugo en Sander vormen sinds 2015 een setje en zijn sinds 2019 verloofd.